Hogy az igazi számodra a paprikás krumpli?
Most akkor én hiába írom, hogy egy kis füstölt szalonnát megsütök, ezen a zsíron dinsztelem sűrűre a hagymát. egy darabka finom szárazkolbászt, vagy valami minőségi virslit is teszek bele.Ez a változat neked úgy sem fog tetszeni :D
kenyér, kovászos uborka, erős almapaprika, ebben egyezünk :D
Hozzávalók
250 g burgonya héjában főzve (lehetőleg kisebb salátaburgonya)
2 ek paprikamagolaj (vagy csiliolaj)
1 kk tokaji balzsamecet
2 kk paradicsomecet
2 salotta
fél kk római kömény, enyhén pirítva, majd mozsárban porítva
tengeri só
újhagyma zöldje
1 karika kolbász
A burgonyát még forrón meghámozzuk, 1 cm vastag karikára vágjuk, a karikákat félbe vágjuk.
Óvatosan összeforgatjuk az összes többi hozzávalóval, és tálaljuk. Zöldfűszerrel hintjük meg.
Nem egy klasszikus paprikás krumpli, de talán egy érdekes recept, nekem nagyon ízlett:
Hosszabb lére eresztett paprikás krumpli, és galuskát kell beleszaggatni, az sűríti be.
A Balcsin melóztam egy debreceni sráccal, az csinálta így, mocsánkának hívta.
Házi füstölésű kolbászt főzött bele, isteni finom volt, maradandó élmény, ami nekem ritkaság!
Olajon, vagy zsíron, füstölt zsíron megdinsztelem a hagymát (jó sok hagymával szeretem), ráteszem a krumplit, kicsit együtt főzöm, ráteszem a paprikát, jól elkeverem, felöntöm vízzel, sózom, nyomok bele fokhagymát, aztán mehet bele egy kis zöldpaprika, paradicsom, füstölt kolbász.
Virslivel nem szeretem.
Valamilyen savanyúsággal szoktam enni, kenyér nélkül.
Én a nokedlis verzióra szavazok! :) (idő, vagy tojás hiányában persze lehet előre pirított lebbencstészta is)
Egyébként mifelénk leginkább öhönnek hívják, és bográcsban készítik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!