Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy az igazi számodra a...

Hogy az igazi számodra a paprikás krumpli?

Figyelt kérdés
Nekem szigorúan üresen, vagyis minden húsfélesėg nélkül, Erős Pistával, jó szaftosan, villával a tányérban összetörve. Mellé kenyér és kovászos uborka, vagy erős ecetes alma paprika.
2014. aug. 2. 16:32
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor én hiába írom, hogy egy kis füstölt szalonnát megsütök, ezen a zsíron dinsztelem sűrűre a hagymát. egy darabka finom szárazkolbászt, vagy valami minőségi virslit is teszek bele.Ez a változat neked úgy sem fog tetszeni :D

kenyér, kovászos uborka, erős almapaprika, ebben egyezünk :D

2014. aug. 2. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
kolbász nekem határozottan illik bele, de nélküle sem dobom ki. Erős Pista nem hiányozna bele, ha csípősen akarom, rakok bele erős paprikát. A többi stimmel. :)
2014. aug. 2. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
A füstölt szalonnás alap az jó, a virslit nem szeretem benne. :)
2014. aug. 2. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy,hogy egy kevés kolbász van benne(íze miatt),és hozzá kovászos uborka.Esetleg egy kis tejfölt teszek bele,miután kiraktam tányérba.
2014. aug. 2. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/31 A kérdező kommentje:
Miért ne tetszene, elso? Megveszem ugy is, az is finom. De valahogy hús nelkul nekem jobban ízlik. Kiváncsi voltam, hogy egyedül vagyok e a marhaságommal :D Illetve hátha van valami számomra különleges ízesítés, amit kipróbálhatok
2014. aug. 2. 16:43
 6/31 anonim ***** válasza:
35%

[link]


Hozzávalók


250 g burgonya héjában főzve (lehetőleg kisebb salátaburgonya)

2 ek paprikamagolaj (vagy csiliolaj)

1 kk tokaji balzsamecet

2 kk paradicsomecet

2 salotta

fél kk római kömény, enyhén pirítva, majd mozsárban porítva

tengeri só

újhagyma zöldje

1 karika kolbász


A burgonyát még forrón meghámozzuk, 1 cm vastag karikára vágjuk, a karikákat félbe vágjuk.


Óvatosan összeforgatjuk az összes többi hozzávalóval, és tálaljuk. Zöldfűszerrel hintjük meg.

2014. aug. 2. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/31 A kérdező kommentje:
Ez a tejfölös otlet tetszik, ki próbálom. Az utolso recept is erdekes. Egyedül az 1 karika kolbászos agyalok, hogy annyi minek bele? :D
2014. aug. 2. 16:54
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem egy klasszikus paprikás krumpli, de talán egy érdekes recept, nekem nagyon ízlett:


Hosszabb lére eresztett paprikás krumpli, és galuskát kell beleszaggatni, az sűríti be.

A Balcsin melóztam egy debreceni sráccal, az csinálta így, mocsánkának hívta.

Házi füstölésű kolbászt főzött bele, isteni finom volt, maradandó élmény, ami nekem ritkaság!

2014. aug. 2. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Olajon, vagy zsíron, füstölt zsíron megdinsztelem a hagymát (jó sok hagymával szeretem), ráteszem a krumplit, kicsit együtt főzöm, ráteszem a paprikát, jól elkeverem, felöntöm vízzel, sózom, nyomok bele fokhagymát, aztán mehet bele egy kis zöldpaprika, paradicsom, füstölt kolbász.

Virslivel nem szeretem.

Valamilyen savanyúsággal szoktam enni, kenyér nélkül.

2014. aug. 2. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

Én a nokedlis verzióra szavazok! :) (idő, vagy tojás hiányában persze lehet előre pirított lebbencstészta is)

Egyébként mifelénk leginkább öhönnek hívják, és bográcsban készítik. :)

2014. aug. 2. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!