Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a jó tarhonya?

Hogy készül a jó tarhonya?

Figyelt kérdés

már megcsináltam de naon szétfött. a viz majdnem a 4x volt a 2x helyett!most mi legyen szét lett fözve!hogy oldhatnám meg??????segitsetek ha tudtok

!!köszi


2010. jan. 11. 15:20
 1/6 anonim ***** válasza:
Mint írod,duplamennyiségű vizet tettél hozzá,azért főtt szét.Nem nagyon lehet vele már semmit tenni.Esetleg próbáld meg egy-két kanál zsírral összekeverni,és a sütőben átsütni.Akkor talán ehető lesz.
2010. jan. 11. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

hát a már szétfőtt tarhonyával nem tudom mit lehet kezdeni, de én mindig is szétfőztem mind a tarhonyát mind a rízst, ezért elsajátítottam:

úgy főzöm mint a tésztát (csak a tarhonyát lepirítom előtte) bő vízbe főzöm meg, közben kóstolom, hogy mikor jó számomra és leszűröm.

így nem tudom szétfőzni, ha folyamatosan figyelek rá. nem kell vacakolni, hogy jajj kevés a víz leég, jajj sok a víz szétfő...

sztem próbáld ki!

2010. jan. 11. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
KÖSZI!
2010. jan. 11. 15:48
 4/6 anonim ***** válasza:
A tarhonyát előtte olajon kissé meg kell pirítani és utána főzni. Úgy lesz csak igazán jó íze.
2010. jan. 11. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
én a tarhonyát olajon jó barnára pirítom, és 1 bögre tarhonyára öntök 2 bögre vizet. nekem ez az arány mindig bejön, nem fő szét. rizsnél ugyanez.
2010. jan. 11. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

na figyelj csak!

megpiritod keves olajon annyira hogy kb a fele tarhonyad mar joval barnabb legyen mint a masik fele

forro!lobogo vizzel ontod fel kb ket ujnyira lepje el az egeszet!letakarod egy egy fedovel es a legkisebb langra teszed!

nem emeled fel a fedot! nem kevergeted meg!

kb 25 vag y30 perc mulva kicsit belenezel es ha nem latsz mar vizet akkor egy kanallal ala nezel hogy ott sincs e mar aztan lekapcsolod a gazt es ujbol letakarod es fogyasztasig igy is hagyod.

es ugyanigy fozol rizst is!

ha pedig megis hiba csuszik be akkor a labossal egyutt beteszed a sutobe fedo nelkul

masoknak is ajanlom kiprobalni

2010. jan. 12. 01:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!