Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Közvélemény kutatás! Ti hogy...

Közvélemény kutatás! Ti hogy csináljátok a húslevest?

Figyelt kérdés

Írjátok le, milyen anyagokkal, és hogy a végén hogy tálaljátok.


Mi 2-3 féle húsos csont (sertés, tyúk, kacsa), egész bors, egész hagyma, 2-3 egész fokhagyma, só, víz, répa, fehérrépa, karalábé, egész krumpli, zöldségzöldje.


Néha: belsőség is a hús mellé, karfiol rózsa, zeller, káposztalevél (nem savanyú, hanem sima).


A vizet nem öntjük le felforrás után, hanem csak leszedjük a tetejéről a habot, és halkan főzzük először hússal, majd bezöldségezve.


A végén kiszedjük a húst, és az összes zöldséget, leszűrjük a levest, hogy ne legyen zavaros, és külön főzött tésztát tálalunk.



A kérdésem azért van, mert sok ismerősöm nem így csinálja, és érdekel ki, hogyan. Légyszi írjátok oda a korotokat, és hogy melyik megyéből vagytok.


2014. júl. 14. 11:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%
24/L Pest megye
2014. júl. 14. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
63%

Csirkéből vagy sertés húsoscsontból szoktam főzni. Felteszem langyon vízben, az első habot leszedem, ekkor rakom bele a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, tv paprikát, sót, egész borsot.

Paprikát MINDIG rakok bele, télen-nyáron.

Bár én még csak 20 éves vagyok, biztosan fognak még változni a receptjeim:)

2014. júl. 14. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, bocsi, csak közben tartottunk egy görbe délutánt, és nemrég értünk haza :)


Az ismerősöm nem szedi ki a levesből a zöldséget és a húst, illetve belefőzi a tésztát.

De ezek szerint a legtöbben szétszedjük. Akartam még mondani, hogy általában elég nagy adagot főzök, és a húsleves alaplével szoktam másnap borsólevest csinálni, amit viszont tuti másképp csinálok :)

Teszek bele pl krumplit is, meg az előző napi levesből húst, illetve borsó, répa, zöldségzöld, grízgaluska.


Aki paradicsomlevet meg hasonlókat tesz bele, az elég érdekesnek hangzik, lehet egyszer kipróbálom, bár szerintem nekünk a megszokott fog ízleni :)


Köszi a válaszokat és jóéjszakát :)

2014. júl. 14. 22:14
 14/18 anonim ***** válasza:
66%

Ősidők óta szokás 1-2 kanál paradicsomot beletenni errefelé. Na nem főzéskor, hanem mindenki magának a tányérba, miután szedett. Aki nem szereti, nem tesz bele. Más lesz az íze a levesnek úgy, de sokkal finomabb egyben! Én is hol teszek bele, hol nem, épp melyik ízvilághoz van kedvem...

Ehhez persze az kell, hogy legyen otthon saját befőzésű paradicsomlé. Kizárólag azzal finom, a bolti paradicsomlevek és pürék egyáltalán nem helyettesítik, mert más az ízük, cukrozottak, és minden más van benne, míg a háziba csak a tiszta paradicsom, esetleg kis zeller még.


Ez nem csak a mi családunkban szokás, hanem másoknál is. Onnét tudom, hogy gyerekkoromban voltunk több disznóvágáson, és a vacsoránál a húslevesnél mindenütt körbejárt az üveg paradicsom.


Lehet ezen hőzöngeni, hogy nem, nem való. De való, mert jó, és sokan szeretik.

Te Kérdező pont azt kérdezted, hogy minden részletre kiterjedően ki hogy csinálja, ezért válaszoltam.

Kipróbálni nem kell attól még.


Ez pont olyan, mint a tea azt hiszem Angliában... Hogy tejet raknak bele, és nekik úgy természetes. Én sosem fogok tejet rakni a teámba, mert tudom, hogy nem tudnám meginni, főleg azért mert magát a tejet nem szeretem inni...

2014. júl. 15. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
66%

A lé és a zöldségek különválasztásának pedig csupán annyi az oka, hogy tálalásnál esztétikusabb, gusztusosabb, ha külön van.


(Ugyanakkor több vele a macera, többet kell mosogatni, ráadásul ha nem ül rögtön mindenki asztalhoz, akkor hamarabb kihűl a zöldség, és a lé is, előfordulhat, hogy utólag kell melegíteni.

Épp ezért a legtöbb család fazékban hagyja amikor nincs vendég. Nem elázós a tartalma, szóval nincs ezzel gond.)


*Még egy kivétel van, amikor különválasztják: Ha valaki a nagy főzés közepette nem szedi időben le a habot és az elfő, akkor ha azt szeretné, hogy tiszta legyen a lé, kénytelen átszűrni a végén, s akkor már külön is hagyja az alkotóelemeket. De ha odafigyel, akkor nem kell szűrögetni és öntögetni.

2014. júl. 15. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
63%

Azért kár volt a többiek válaszát lepontoznod. ahogy idejöttél, azonnal meglátszott...

Mindenki leírta a maga verzióját, és nem pontozott eddig senki le senkit.

2014. júl. 15. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
63%
Mindenki 63%-on van. Úgy tűnik valaki szerint senki nem tud húslevest főzni :-)
2014. júl. 15. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 A kérdező kommentje:

Én mindenkit felpontoztam :) nekem mindegyik válasz hasznos.


Azt mondjuk kifelejtettem (bár ez a főzésbe közvetlen nem tartozik) hogy mi csípőspaprikát (vagy erőspistát) beleteszünk a tányérba és arra szedjük.


[link]


Ilyet.

2014. júl. 15. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!