Ti hogy csináljátok a túrós tésztát?
Felteszem a sós vizet forrni, ha felforrt, beleöntöm a tésztát.
Megpirítom a kockákra vágott szalonnát, ha zsírjára sült, hozzáadom a túrót, ezzel kicsit maszatos lesz az állata, ezután beleöntöm a tejfölt, ezzel is elkeverem. Ha megfőtt a tészta, leszűröm, beleöntöm a túrós-tejfölös cuccba, és összekeverem.
Kifőzöm sós vízben a 8 tojásos csusza tésztát. A házi túrót tálba teszem, rá a kifőtt tésztát. Ha van szalonnám, akkor a kisütött pörcöt közé keverem. Ha nincs, akkor svábosan apróra tördelt kenyérbelet pirítok meg zsírban, és keverek közé. Tejföl nem kell rá, mert a házi túró elég zsíros, és szinte elolvad a tésztán.
Bolti túróból nem csinálom, mert az nem olvad el, hanem morzsás lesz.
Sosan: Csuszatesztat fozok, a tejfolt atkeverem habverovel, hogy teljesen kremes es homogen legyen majd kistalkaba ontom, a turot szinten atkeverem/attorom es kistalkaba teszem, baconcsikokat felaprozom es atpiritom majd ezt is egy kistalkaba teszem es talalok.
Nem keverek semmit elore semmivel, mindenki annyit szed es azt, amit szeretne.:)
Edes: ilyenkor vargabelest csinalok, leveles tesztabol, mazsola nelkul!:)
Tulajdonképpen majdnem mindenki egyformát írt (nem is lehet ezt túl variálni ) mégis mindenki le lett pontozva...
Kíváncsi lennék, hogy a lepontozó brigád hogyan készíti, mert arról nem szól a fáma.
Vagy beindult az unatkozó kölkök nyári akciója.
NAgykocka, vagy csuszatésztáz főzök és szalonnakockákat pirítok. A kifőtt tésztát alapos lecsurgatás után kiszedem a szalonnakockás serpenyőbe, és egy kicsit még pirítom.
Mindenki maga szedheti rá a túrót és a tejfölt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!