Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogy csináljátok a krumplis...

Ti hogy csináljátok a krumplis tésztát?

Figyelt kérdés
2012. nov. 16. 14:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Első nap öhön,második napra áll össze krumplis tésztává.Fő a változatosság:)
2012. nov. 16. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

Bő zsíron hagymát pirítok, ha egy kicsit meghűlt, akkor teszek rá pirospaprikát.

Krumplit és a tésztát megfőzöm, krumplit megtöröm, és az egészet összekeverem.

2012. nov. 16. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Előző nap mindig paprikás krumpli van,a maradékot összetöröm villával vagy krumplitörővel,kifőzöm a fodros nagykockát,összevegyitem és rakok még rá egy kis borsot.
2012. nov. 16. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi annyira nem szeretjük a paprikás krumplis verziót, úgyhogy nem is teszek bele paprikát.

Én jó sok lilahagymát bő zsírban megpirítok, nem csak dinsztelem, tényleg pirulnia kell kicsit, közben sós vízben összedarabolt krumplit főzök, kis zsírral összetöröm, belekeverem a hagymát és jól megborsozom, utána összekeverem a főtt tésztával.

2012. nov. 16. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim válasza:
100%
hagymát pirítok,olajon.Ha már üveges,lehúzom a tűzről és pirospaprikát teszek hozzá,keverés,kockákra vágott krumpli,keverés kb 5 percig tűz fölött fél lángon.Aztán annyi víz,hogy ellepje,só,bors,fedő alatt teljes lángon főzőm míg megpuhul kicsit a krumpli. Aztán fedő nélkül míg besűrűsödik gyakori kevergetés mellett.Aztán főt tészta hozzá és kész!!!!
2012. nov. 16. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
53%
Teljesen úgy, mint az utolsó. egy kis paprikáskrumpliszerűség, igaz nagyon haloványra paprikázva, öszetörve, borsozva. közben kifő a fodros nagykocka, és leszűröm, rá a tört krumplira és átkeverve még pirítom egy kicsit. nem baj, ha egy kicsit odasül.
2012. nov. 16. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A hagymát kockákra vágom és beleteszem a felhevült olajba. Üvegesre párolom, majd lehúzom a tűzről és rárakom a pirospaprikát és egy kicsi vízzel felöntöm. Rárakom a krumplit (ha nem lepi el a víz a krumplit akkor egy kis vizet még kap) majd megsózom az egészet, és készre főzőm. Mellette megfőzöm a kockatésztát. Ha megfőtt a krumpli, összetöröm és a kifőtt tésztával összekeverem.

Kész is van :)

2012. nov. 16. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
79%
ahogy a 2. írja,én is úgy.....nagy főzőb#zy vagyok,minden receptnek ismerem a többi változatát is ,de így az igazi,szerintem.....
2012. nov. 16. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 doboszoli ***** válasza:

Nálam:

Krumpli sós vízbe megfőzve, összetörve, kicsi zsír, ezt a megfőtt széles metéltre rakom, elkeverem, majd teflon serpenyőbe terítem olyan 5-6

centi vastagon.

Erős lángon világos barnára pirítom, majd megfordítom, és a másik felét ugyanúgy pirítom.

Term. sózom, borsozom.

Ezután az arcomba tolom..))

2012. nov. 16. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Én most tanulgatok főzni, és pont ezt tanulgattam legutóbb, kíváncsi voltam a további változataira is. Mert ugyebár az nem az igazi, ha nézek a neten 500 féle receptet, nem tudhatom, hogy melyik jön be valójában.

Mostmár átlátom, hogy mit olvasok, és így jobban meg is marad az elkészítési mód a fejemben.

2012. nov. 16. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!