Ti hogy csináljátok a krumplis tésztát?
Bő zsíron hagymát pirítok, ha egy kicsit meghűlt, akkor teszek rá pirospaprikát.
Krumplit és a tésztát megfőzöm, krumplit megtöröm, és az egészet összekeverem.
Mi annyira nem szeretjük a paprikás krumplis verziót, úgyhogy nem is teszek bele paprikát.
Én jó sok lilahagymát bő zsírban megpirítok, nem csak dinsztelem, tényleg pirulnia kell kicsit, közben sós vízben összedarabolt krumplit főzök, kis zsírral összetöröm, belekeverem a hagymát és jól megborsozom, utána összekeverem a főtt tésztával.
A hagymát kockákra vágom és beleteszem a felhevült olajba. Üvegesre párolom, majd lehúzom a tűzről és rárakom a pirospaprikát és egy kicsi vízzel felöntöm. Rárakom a krumplit (ha nem lepi el a víz a krumplit akkor egy kis vizet még kap) majd megsózom az egészet, és készre főzőm. Mellette megfőzöm a kockatésztát. Ha megfőtt a krumpli, összetöröm és a kifőtt tésztával összekeverem.
Kész is van :)
Nálam:
Krumpli sós vízbe megfőzve, összetörve, kicsi zsír, ezt a megfőtt széles metéltre rakom, elkeverem, majd teflon serpenyőbe terítem olyan 5-6
centi vastagon.
Erős lángon világos barnára pirítom, majd megfordítom, és a másik felét ugyanúgy pirítom.
Term. sózom, borsozom.
Ezután az arcomba tolom..))
Köszi a válaszokat! Én most tanulgatok főzni, és pont ezt tanulgattam legutóbb, kíváncsi voltam a további változataira is. Mert ugyebár az nem az igazi, ha nézek a neten 500 féle receptet, nem tudhatom, hogy melyik jön be valójában.
Mostmár átlátom, hogy mit olvasok, és így jobban meg is marad az elkészítési mód a fejemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!