Hogy csináljátok a krumplis tésztát? Szalonnát is tegyek bele?
A krumplit kockára vágom. Zsíron hagymát dinsztelek,pirospaprikát teszek rá,majd bele a krumplit. Kevés vízzel puhára főzöm és a kifőtt tésztát közékeverem.
Szalonna nincs benne,és a krumplit nem töröm össze.
én is közönséges paprikáskrumplit készítek rövid lével ,azt egy kicsit szétnyomkodom és összekeverem a kifőtt tésztával.
ha egy kis szalonna kiolvasztásával kezded, még finomabb lesz.
Én kockázott baconnal szoktam krumplistésztát készítene.
A bacont puhára párolom , majd zsírjára lesütöm.
A megfőzött kockakrumplit beleteszem és összesütöm, végül a kifőtt fodroskockatésztát belekeverem.Nem szoktam hagymát, pirospaprikát beletenni.
Sós vízben főtt krumplit megtörök, és simán elkeverem a kifőtt szélesmetélttel. Most jön a mutatvány.
A keveréket pici zsírral megkent teflonserpenyőbe terítem,
olyan 4-5 centi vastagon és erős tűzön aranybarnára pirítom keverés nélkül. Megfordítom, mint a palacsintát, a másik felével ugyanezt elkövetem.A teflon edény feltétel.
Mióta így készül átértékelődött nálunk a "gránátos kocka"
becsülete.
Fűszerek: só,opcióként bors.
Zsírosság: a serpenyőben,+ term. a tésztára járó zsír kifőzéskor.
Hidd el, tudom mit beszélek, nem vagyok kezdő. Próbáld ki, és írj róla két sort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!