Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináljátok a krumplis...

Hogy csináljátok a krumplis tésztát? Szalonnát is tegyek bele?

Figyelt kérdés
Jobb ha kihagyom inkább ?
2011. jan. 26. 07:27
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm, alaposan lecsurgatom, majd beleforgatom a "közönséges" módon elkészített sóval, borssal fűszerezett hagymás törtkrumpliba. (A krumplit megfőzöm sós vízben, leszűröm és megtöröm. Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, sózom, borsozom). A krumplis tésztára én nem szoktam szalonnát tenni, azt mi csak a túrós tésztára teszünk. Jobban mondva nem szalonnát, hanem az abból sütött töpörtőt.
2011. jan. 26. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
57%

A krumplit kockára vágom. Zsíron hagymát dinsztelek,pirospaprikát teszek rá,majd bele a krumplit. Kevés vízzel puhára főzöm és a kifőtt tésztát közékeverem.

Szalonna nincs benne,és a krumplit nem töröm össze.

2011. jan. 26. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát süthetsz alá szalonnát. Az csak javit az izén. A szalonna zsirjában pirits hagymát, pirospaprika. Sós vizben főtt krumplit törd bele, bors. Ebbe a kifőtt tészta, és kész. Fejes saláta.
2011. jan. 26. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
57%

én is közönséges paprikáskrumplit készítek rövid lével ,azt egy kicsit szétnyomkodom és összekeverem a kifőtt tésztával.

ha egy kis szalonna kiolvasztásával kezded, még finomabb lesz.

2011. jan. 26. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Én is úgy csinálom, mint a második. Mivel nem nagyon szeretem a szalonnát, igy nem teszek be, de másba sem. Még a túros tésztát is inkább édesen eszem.
2011. jan. 26. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
ha dagadt vagy, ne tegyél bele szalonnát, egyébként igen.
2011. jan. 26. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Én kockázott baconnal szoktam krumplistésztát készítene.

A bacont puhára párolom , majd zsírjára lesütöm.

A megfőzött kockakrumplit beleteszem és összesütöm, végül a kifőtt fodroskockatésztát belekeverem.Nem szoktam hagymát, pirospaprikát beletenni.

2011. jan. 26. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 doboszoli ***** válasza:

Sós vízben főtt krumplit megtörök, és simán elkeverem a kifőtt szélesmetélttel. Most jön a mutatvány.

A keveréket pici zsírral megkent teflonserpenyőbe terítem,

olyan 4-5 centi vastagon és erős tűzön aranybarnára pirítom keverés nélkül. Megfordítom, mint a palacsintát, a másik felével ugyanezt elkövetem.A teflon edény feltétel.

Mióta így készül átértékelődött nálunk a "gránátos kocka"

becsülete.

2011. jan. 27. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Füszerek? Zsirosság, hagyma? Nekem ez "bodagnak" tünik.
2011. jan. 27. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 doboszoli ***** válasza:

Fűszerek: só,opcióként bors.

Zsírosság: a serpenyőben,+ term. a tésztára járó zsír kifőzéskor.

Hidd el, tudom mit beszélek, nem vagyok kezdő. Próbáld ki, és írj róla két sort.

2011. jan. 27. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!