Hogy csináljátok a káposztás tésztát?
A fehér káposztát felszeled (kb. 1 cm széles és kb. 1,5 cm hosszu) kockákra, ha megmostad, forró zsírban (olajban) átforgadot, sót (őrölt borsot) teszel rá, és pici vízzel födő alatt puhára párolod. Ha kell, még öntesz rá vizet, amikor kész, zsírjára sütöd és beleforgatod a kifőzött tésztát. A tésztát is megsózod.
Van aki édesen szereti, akkor az őrölt borsot elhagyod, és a tányérban porcukorral szórjátok meg. (Én sósan eszem)
Én úgy készítem, ahogy ez a recept írja:
De lehet, sőt az igazi káposuztástészta úgy készül.
Olajba kristálycukrot raksz, karamellizálod, hogy sötétebb színe legyen.
Egyébként a káposztát előtte 45 perc-1 órával kell felvagdosni, vagy reszelni és meg kell sózni, majd állni hagyni, hogy összeessen és levet engedjen.Utána ki kell nyomkodni, hogy ne legyen leve.Ezt kell beledobni, amkor már sötét színű a cukros olaj. Pici vizet is tegyél alá és 1 órát kell párolni, míg jól össze nem esik.
A cukor nélküli a menzás változat, de az igazi ízét a karamellizált cukor adja.
Én is ezt az utolsó variációt kedvelem, annyi különbséggel, hogy a víz helyett bennhagyom a káposzta levét. Nem csavarom ki. Mondjuk szerintem a karamell, csak a szemünknek kell, de tényleg így szép. Sóval,borssal.
Ja, és szélesmetéltből. A kockát valahogy nem igénylem.
Sziasztok!
Megcsináltam tegnap és fini lett :D . El is fogyott mind! :)
Köszönöm a válaszokat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!