Maradék káposztás tésztát feljavítani?
Maradt káposztás tészta, kicsit fel szeretném javítani, hogy ne ugyanolyan legyen - de tésztaként ennénk, nem húshoz vagy hasonló.
Akinek van valami ötlete, megköszönném, ha megosztja velem.
Nehéz dolog ám, fából vaskarikát...
Lehet hogy megpróbálnám:
- zsírozott-lisztezett tepsibe rakni, és sűrűre kavart palacsinta-tésztával felöntve, sütőben tűpróbáig sütni
- síma palacsintába töltelkként, max utána még lehet a palacsintát bepanírozni és kirántani
A káposztás tészta ettől még káposztás tészta marad....
Végy elő egy teflon edényt, és pirítsd meg.
A karamellizálódó cukor és a helyenként enyhén(!!!) odakapott káposzta és tészta íze valami fenséges.
És egészen más, mint a friss káposztás tészta.
Én a múltkor porcukros tejföllel ettem.
Bár,én ilyen kutyulós vagyok.:)
Nem tudom,hogy édes vagy sós a tésztátok,de azt mondják,hogy a kakukkfű remekül illik a káposztához...
Nem azt mondom,hogy morzsolj rá kakukkfüvet,csak a fűszerekről eszembe jutott.
Ha nagyon ehetetlen,légyszi ne szidjatok.
Mondtam,hogy én kotyvasztóst vagyok.:)
Meglepöen jó lett a kakukkfüvel meg tejföllel: a kakukkfüvel átpirítottam, ahogy az egyik elözö válaszoló írta, és utána kevertem bele a tejfölt. Egész más jellege lett, mint a megszokottnak, de nekünk ízlett. Aki kisérleteö hajlamú, annak csak javasolni tudom!(Természetesen felelöséget nem vállalhatok, hogy mindenkinek tetszeni fog, de egy próbát mindenképpen megér!)
Még egyszer köszönöm mindenkinek a hasznos ötleteket!
Örülök,hogy ízlett!Kedves egészségetekre!
Kicsit bizarul hangzik,de tényleg úgy örülök,hogy nem csak én vagyok ilyen mindenevő csodabogár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!