Romlott a leves ha felfőzéskor habzik?
Gulyáslevest csinált mamám még tegnap délelőtt. Elég sokat, hogy több napig legyen kaja. Mikor ebédelni akartam ma, feltűnt, hogy a leves nem nagyon nevezhető hidegnek, meg szinte semmi, ami a hűtőben van. Reggel a kígyóuborkát is ki kellett dobni, mert romlott volt, és az se volt hideg.
A levesnek kissé savanykás utóíze volt, megkóstoltattam mamámmal, ő nem érezte. Most meg felfőzi, hogy ne romoljon meg, de nagyon habzik. Nem igazán tudja, hogy most van-e baja a levesnek vagy nincs, mert ő az ízén nem érzi, hogy rossz lenne, de az, hogy habzik nem jó jel.
Szerintetek?
Sajnos a múltkor én is így jártam, a tészta miatt gondolom nagyon hamar megromlott (igaz akkor is kánikula volt ) de ekkor talán még a hűtő sem elég. nekem is habzott és savanykás volt.
ki kellett önteni, semmiképp nem ettük volna meg.
És tényleg a kutyidnak se add oda a romlott kaját.
Nagyobb tömegben lassan hűl ki, bizony könnyen megbuggyan.
Amúgy a kutyára veszélytelen, ha elfogadja. Az én rotim elég jól él, de bevállalná.)
Egy kutya nem betegedik meg a romlott kajától (persze nem a mindenféle allergiás chiwawára gondolok). Még szalmonellás sem lehet...
De te tudod.
2#
Viszont sem a hagyma, sem a fűszerek nem tesznek jót a kutyának.
Leveseket, főzelékeket vízfürdőben viszonylag gyorsan ki lehet hűteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!