Hogyan kell tésztát kifőzni leveshez?
Van egy félcsomag 500 grammos 4 tojásos gyermelyi kiskocka tésztám. Vizet felforralom a lábasban. Forrás után bele a tészta. Kell bele só? Mennyi ideig kell főzni? Honnan tudom, hogy mikor jó? Olajat kell a végén rá önteni, hogy ne ragadjon össze?
Köszönöm szépen! :)
Só kell bele.
Akkor jó ha puha tészta.
Oljat nem kell ráönteni hídeg vízzel öblitsd le.
Az sem mindegy mennyi leveshez akarsz tésztát kifőzni.
Személyenként másfél-két deka száraztészta kell egy adagnyi levesbe.
Az sem mindegy milyen leves, mert sok van olyan, amibe a kiskockát bele is lehet főzni.
ha vízben főzzük általános szabály, hogy a tészta ötszörésenk megfelelő sós forró vízben főzzük pár percig, ( amikor a tészta után újra forrni kezd a víz ) és párszor megkeverjük. 4-5 perc után kicsit félretesszük lefedve. újabb kb 4-5 perc és le lehet szűrni.
egy kis olaj mehet a főzővízbe, így biztosan nem ragad össze.Kb egy mokkáskanál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!