Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért van az, hogy a mikrohull...

Miért van az, hogy a mikrohullámú sütőben melegített étel egyes része forróak lesznek, mások meg hidegek maradnak?

Figyelt kérdés
2007. okt. 18. 20:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A mikrohullámok az étel szélét érik, így a közepe hideg maradhat, azt a már felmelegített étel fogja felmelegíteni. Sarkos ételek vagy edények esetén a sarkokon több energia ér kisebb mennyiségű ételt, ezért ott is gyorsabban melegszik. A műanyag edényen áthalad a mikrohullám, és rossz hővezető (hideg marad), ezért az edény nem tud hőt átadni (pl. az étel aljának).

Ha lehet, érdemes összekeverni az ételt melegítés után.

2007. okt. 18. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért van, mert túl magas 'hőfokon' melegítesz! A szilárdabb ételeket alacsonyabb watton, hosszabb ideig kell melegíteni, különben belül hideg lesz! A folyadékot lehet nagyobban, s megkeverni.
2007. okt. 22. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:
11%
Én úgy melegitek ételeket ,ogy lefedem a tányérban valókat még egy porcelán tányérral és igy egyenletes meleg lessz.Próbálld meg szerintem.
2007. okt. 24. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül kívülről melegít: a vajat pl. belülről olvasztja meg. De az igaz, hogy nem egyenletes - azért sem, mert CSAK a zsírt és a vizet képes melegíteni. Túrós táska belseje felforr, míg a tészta kívül hideg marad.

A melegítést MINDIG a benne levő vízre, zsírra kell méretezni.

2008. máj. 12. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:
96%
Mert nem kevered meg melegítés közben.
2020. dec. 11. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokat segít egy műanyag tányérfedő, benn tarja a felmelegített étel forró kipárolgásait, így az nem adja át a hőt a mikró belső falának, hanem az ételnek
máj. 14. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez olyan, hogy ha beteszel egy bögre hideg tejet a hűtőből és egy bögre szobahőmérsékletűt egymás mellé, nem lesz mindkettő forró fél perc alatt. Ha csak egyet teszel be, az meg ugyanannyi idő alatt akár ki is fut. Függ tehát a mennyiségtől, hőmérséklettől és az alapanyagtól.
máj. 20. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!