Gazdaságos otthon házi sajtot készíteni? (ha boltból veszem a tejet)
Köszönöm! :)
Tegnap ezt a linket néztem. A Camambert nagyon tetszik!
Akárhol olvastad is, nem lehet kihozni 6 liter tejből egy kiló sajtot, csak egy kiló túrót.
Nem olcsó a kézművesség a tejtermékek előállítása során sem... :((
Én is azt hittem több lesz,lehet én rontottam el valamit ..
Persze nem tudom egész pontosan mennyi sajt lett,csak szemre tippeltem a 20-30 dekát .Mindenestre egy kiló biztos nem lett.:(
A tejoltó, egy pepszin nevű enzim - patikában lehet kapni.
5l tej alatt nem érdemes nekifogni, az csak maszatolás - ebből 40-50 dkg sajtot (félkeményt) lehet készíteni. Érlelt sajtokkal ne is próbálkozz, mert nem értesz hozzá (mi sem)
Hogy mitől lesz sós? Attól, hogy amikor a szilárd frakciót elválasztottad az irótól és esetleg préselted, akkor sós vízben áztatod. Ennek az ideje függ a sajt állagától és méretétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!