Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gazdaságos otthon házi sajtot...

Gazdaságos otthon házi sajtot készíteni? (ha boltból veszem a tejet)

Figyelt kérdés
2014. jún. 26. 21:45
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Tegnap ezt a linket néztem. A Camambert nagyon tetszik!


http://www.youtube.com/watch?v=Ya0_86OOyaU

2014. jún. 27. 10:28
 12/23 anonim ***** válasza:
5-ös, és az 1 kiló házi túróhoz mennyi tejet használtál fel?...Azért ne állíts olyant ami képtelenség, hogy 500 ft-ból lett 90 deka sajtod.
2014. jún. 27. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim ***** válasza:
Nekem 6 liter házi tejből lett kb 20-30 deka sajtom .
2014. jún. 27. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 A kérdező kommentje:
Ajjha :O 6 literből 20-30 deka? Valahol ekkora mennyiségből 1 kilót csináltak, úgy olvastam.
2014. jún. 27. 12:21
 15/23 anonim ***** válasza:

Akárhol olvastad is, nem lehet kihozni 6 liter tejből egy kiló sajtot, csak egy kiló túrót.

Nem olcsó a kézművesség a tejtermékek előállítása során sem... :((

2014. jún. 27. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim ***** válasza:

Én is azt hittem több lesz,lehet én rontottam el valamit ..

Persze nem tudom egész pontosan mennyi sajt lett,csak szemre tippeltem a 20-30 dekát .Mindenestre egy kiló biztos nem lett.:(

2014. jún. 27. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 anonim ***** válasza:
Nem is tudom már mivel,citromsavval ? vagy valami hasonlóval csináltam . Neten találtam a "receptet" XD
2014. jún. 27. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 A kérdező kommentje:
Ó, akkor lehet elvetem az ötletet. :(
2014. jún. 27. 19:05
 19/23 anonim ***** válasza:

A tejoltó, egy pepszin nevű enzim - patikában lehet kapni.

5l tej alatt nem érdemes nekifogni, az csak maszatolás - ebből 40-50 dkg sajtot (félkeményt) lehet készíteni. Érlelt sajtokkal ne is próbálkozz, mert nem értesz hozzá (mi sem)

Hogy mitől lesz sós? Attól, hogy amikor a szilárd frakciót elválasztottad az irótól és esetleg préselted, akkor sós vízben áztatod. Ennek az ideje függ a sajt állagától és méretétől.

2014. jún. 27. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim ***** válasza:
Akkor a citromsavval mit készítettem ? lehet nem is sajt volt :D de olyasmi lett.mindenestre tejoltót biztos nem raktam bele,szerintem kipróbálom ezzel,hátha tisztességesebb lesz XD
2014. jún. 27. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!