Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell rizs főzni, hogy...

Hogyan kell rizs főzni, hogy ne legyen ragadós?

Figyelt kérdés

2014. jún. 24. 11:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Egy főzni tudó soha nem használ műanyag ízű zacskós rizst ... egyébként a szűréses technikát nem én találtam ki, tessék elolvasni:

[link]

2014. jún. 28. 22:28
 12/15 anonim ***** válasza:
74%
Tasakos rizs, LoL.
2014. jún. 29. 07:35
 13/15 Egon Noiro válasza:

Nos tapasztalataim szerint:

A gömbölyű szemű rizsek általában hajlamosabbak a ragadósságra, mint a hosszú szeműek. Előbbiekből szoktam rizses húst, rizottót, töltött káposztát, rizsfelfújtat, stb-t készíteni.

Körethez hosszú szeműt választok. Olajon addig pirítom sóval a kedvenc öntöttvas edényemben, amíg a rizs ki nem fehéredik, aztán felöntöm 1.8-szoros mennyiségű vízzel, de hagyok még forrásban a gázon, mert szükség lehet rá.

Felöntés után dobok bele egy fej vöröshagymát az íze miatt, megkavarom, aztán ha már újra forr (forró vízzel felöntve azonnal) letakarom a fedőjével és tíz percre bedugom az előmelegített sütőbe. Tíz perc után sütő off, ellenőrzés mennyire puha. ha kicsit kemény még csorgathatsz hozzá kevés vizet, de ne sokat! Ezután takard vissza és hagyd békén amíg langyos nem lesz. Kavard át húsvillával és tálald visszamelegítve! Jó szórakozást!

2014. jún. 30. 21:44
 14/15 anonim válasza:

A 8/13 vagyok.

Leszűrni a rizst? Miért gond ez? Aki volt már disznótoron az láthatta, hogy a hurkába teendő rizset is üstben főzik meg és szűrőkanállal szedik ki a vízből, vagy hasonlóképpen a főtt rizs nagyüzemi készítésénél se hagyják belefőni az üstszerű edénybe, hanem kimerik belőle. Hiába nincs megpirítva, mégse ragad össze.

2014. júl. 1. 08:05
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,de még most se az igazi lett:)
2014. júl. 4. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!