Két módszer is van.
Az egyik, amikor 1 egység rizst megpirítasz olajon, majd két egységnyi forró lobogó vizet öntesz rá. Kicsit kevergeted, majd fedőt teszel rá, félreteszed, és vársz amíg magától el nem készül.
A másik módszer, hogy a rizst rettentő tisztára mosod. Én így főzöm a rizst hosszú ideje már. Ez a tisztára mosás azt jelenti, hogy legalább 6-8 vízben átmosod. Addig kell mosni, míg átlátszó nem lesz a víz. Ha kész vagy vele, sós lobogó vízbe öntöd, és folyamatosan kóstolva akkor veszed le amikor éppen megpuhult. Kb 10-15 perc.
Én egy kis olajban pirított foghagymát szoktam elkeverni benne, így lesz a foghagymás rizs.
A 6-osnak van igaza.
A rizst mosás után vízbe rakva megfőzöd, de ne csak az "szokásos 2x" adag vízbe rakd, hanem többe. Hasonlóan a tésztafőzéshez, szűrd le tésztaszűrőn (vagy leves szűrőn) a rizset miután megfőtt és nem lesz ragadós, nem tapad össze. Így nem szükséges pirítgatni főzés előtt.
Bocs de az előttem szólók nem tudnak rizst főzni!!!
Először is, rizstől is függ. Az egyik jól sikerül a másik pedig ragadós lesz.
De általában attól ragad, ha túl sok vizet öntesz hozzá, mert szétázik. Ha kevés vízzel készíted, akkor pedig kemény, ropogós marad, az sem jó. Aki meg leöblíti (ami baromság - mellesleg főzni tudónak el ne árulja, mert egy hétig röhög rajt), meg mit tudom én miket nem írtak főzzön inkább burgonyát!
A tuti az Uncle Ben's tasakos rizs ezt végy. Biztos nem ragad össze!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!