Épp Onigirit próbálok csinálni, de túl ragadós lett a rizs, mit csináltam rosszul?
Neten találtan receptet hozzá. 2 bögre rizst alaposan átmosni amíg nem lesz tiszta a víz alatta, 2x ennyi vízben felforralni, majd alacsony lángon 15 percig főzni majd még 15 percig hagyni párologni.
Annyit csináltam másképpen, hogy csak 3.5 bögre vizet adtam hozzá, mert túl soknak tűnt és 15 perc helyett 20 percig főztem mert még volt rajta víz 15 perc után.
A végeredmény egyáltalán nem hasonlít rizsre. Totál ragacsos massza lett. Nem hiszem, hogy ilyennek kell lennie.
Második menet:D
Remélem ezúttal jó lesz, mert az első használhatatlan volt. Ment is a kukába...
Ha most sem sikerül akkor hagyom a francba.
Egyébként pedig pontosan azért főzik ezzel a módszerrel, hogy összeálljon!
Attól még nem kell, hogy "gusztustalan" kinézete legyen, csak ne pörögjön szét!
Majd írd meg, hogyan sikerült!
Első, hogy teljesen más típusú a japán rizs. Abból olyat NEM tudsz, hogy ne álljon össze. Hogy tűzhelyen hogy kell, nem tudom, rizsfőzőm volt, mikor kint éltem.
Másodszor, valamilyen szinten ragacsosnak kell lennie és össze kell állnia, mert anélkül nehezen lesz belőle rendes onigiri. :) Sok iskert! :)
Ha mindenáron japán-rizst akarsz, és nincs a lakhelyeden "szakbolt", és akarsz, innen lehet rendelni.
Egyébként én a normál magyar rizsből főztem a felrakott link alapján az onogirit, és nem lett sem pörgős, sem túlságosan ragadós. A szemek szépen összeálltak, attól függetlenül nem volt egy alaktalan massza, guszta és jó is lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!