Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy szoktátok a zöldséglevest...

Hogy szoktátok a zöldséglevest készíteni?

Figyelt kérdés
Még nem csináltam de megkívántam.
2010. jan. 4. 09:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Víz,bele a zöldségek, ételízesító, icipici olaj.
2010. jan. 4. 10:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Összevágom a zöldségeket. Sárgarépát karikára, apró kockákra krumpli, karalábé, zeller, fehérrépa. Rózsáira karfiol vagy brokkoli. Zöldborsó.

Kevés vajon megdinsztelek egy fej karikára vágott hagymát. Először a sárgarépát szórom rá, pár percig pirítom. A répa kiengedi a karotint, szép szine lesz a levesnek.

Aztán ráborítom a többi zöldséget, a borsó kivételével. Sózom, borsozom. Egy dl. vizet öntök alá, és lefedve párolom kb. 15 percig. Akkor beleteszem a zöldborsót, felöntöm vízzel. Amikor forr, megkóstolom, ha kell, még sózom. Teszek bele tésztát, vagy vajasgaluskát, esetleg szaggatok bele hagyományos nokedlit, grízgombócot, hús vagy májgombócot(ki hogy szereti). Amikor megfőtt, elzárom a gázt és apróra vágott petrezselyemzöldet és snidlinget szórok bele.

Ételízesítőt nem használok, mert az csak elnyomná a zöldségek finom ízét, minden egyforma ízű és szagú tőle.

2010. jan. 4. 12:19
 3/3 anonim ***** válasza:
Én így szoktam:megpárolom olajon az apróra vágott zöldségeket(répa,gyökér,karalábé,karfiol,borsó),majd felöntöm annyi vízzel amennyi levet szeretnék és amikor majdnem puhák hozzáteszem a tésztát és a krumplit.Ízesíteni szoktam vegetával,vagy húsleves kockával.
2010. jan. 4. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!