Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A lasagne tesztajat meg kell...

A lasagne tesztajat meg kell fozni?

Figyelt kérdés

A magyaros receptek mint azt irjak h fozzuk meg. De a fizesnel szetszedhetetlenul osszeragadtak a tesztalapjaim.

Egy ismerosom szerint ,aki volt olaszorszagban, ott nem fozik meg.

Igaz ez?



2014. jún. 14. 22:51
 1/6 anonim ***** válasza:
én úgy tudom, nem kell megfőzni
2014. jún. 14. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Tényleg nem kell megfőzni. a barilla dobozàn rajta van. (egy kis segitség: ha mégis megfőzöd a biztonság kedvéért, amikor megfőtt rakd az egész làbast a mosogatóba és engedd hideg vizzel fel. majd egyenként kiszegegeted és rakod a tepsibe,vagy egy nagy tiszta konyharuhàra rakod ki őket. ezt én azért csináltam mert nem tudtam másképp megcsinàlni a lasagnét, számomra hihetetlen volt hogy a nem megdőtt tésztából étel lesz a sütőben :) )
2014. jún. 14. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
bocs a hibákért telorol voltam
2014. jún. 14. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam megfőzni. Hogy őszinte legyek eszembe sem jutott. Úgy szoktam csinálni, hogy először szószt kenek egy üvegtepsi aljára, erre rakom a lapokat, hogy az alja is megpuhuljon. Aztán rétegenként lerakom és a tetejére ismét kenek egy kis szószt, majd rá a sajtot. Így az összes lapja meg fog puhulni.
2014. jún. 14. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha főzöd is, (amire nincs szükség) akkor is olajjal, és állandó mozgatással, kevesével kell előfőzni, teljesen nem kell megfőzni, csak egy kicsit...

...de ahogy említettem erre sincs semmi szükség.


Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, hogy rétegezésnél minden lapot, minden oldalról vegyen körbe a mártásos cucc.


Tehát a töltelékkel (bármilyen) kezd, egy vékony rétegben,aztán a tészta, és így tovább, majd a végén szintén töltelékkel fejezd be, és úgy mehet rá a sajt.


Még 1-2 dolog:

A tölteléket nem kell olyan brutál sűrűre csinálni, ahhoz, hogy a végén felvágható legyen a lasagne, mert a tészta úgyis sok folyadékot felvesz, tehát "beáll" tőle.

A tészta lapokat pedig nem kell túl precízen, szorosan egymás mellé rakni, (ha nagyobb alapterületű tepsibe rakod) mert sütés közben úgyis bedagad, és ha nincs hova terjeszkednie, akkor az egész kaja össze-vissza felpúposodik, és ahol felpúposodik, ott jobban is ég.

2014. jún. 15. 06:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam megfőzni. Elvileg a szószban, raguban amivel rétegezed van annyi nedvesség, amitől puhára fől a tészta a sütőben. Meg gyakorlatilag is...
2014. jún. 15. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!