A lasagne tesztajat meg kell fozni?
A magyaros receptek mint azt irjak h fozzuk meg. De a fizesnel szetszedhetetlenul osszeragadtak a tesztalapjaim.
Egy ismerosom szerint ,aki volt olaszorszagban, ott nem fozik meg.
Igaz ez?
Ha főzöd is, (amire nincs szükség) akkor is olajjal, és állandó mozgatással, kevesével kell előfőzni, teljesen nem kell megfőzni, csak egy kicsit...
...de ahogy említettem erre sincs semmi szükség.
Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, hogy rétegezésnél minden lapot, minden oldalról vegyen körbe a mártásos cucc.
Tehát a töltelékkel (bármilyen) kezd, egy vékony rétegben,aztán a tészta, és így tovább, majd a végén szintén töltelékkel fejezd be, és úgy mehet rá a sajt.
Még 1-2 dolog:
A tölteléket nem kell olyan brutál sűrűre csinálni, ahhoz, hogy a végén felvágható legyen a lasagne, mert a tészta úgyis sok folyadékot felvesz, tehát "beáll" tőle.
A tészta lapokat pedig nem kell túl precízen, szorosan egymás mellé rakni, (ha nagyobb alapterületű tepsibe rakod) mert sütés közben úgyis bedagad, és ha nincs hova terjeszkednie, akkor az egész kaja össze-vissza felpúposodik, és ahol felpúposodik, ott jobban is ég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!