Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Diós kosárka tésztáját mikor...

Diós kosárka tésztáját mikor kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
Szeretnék kosárkát sütni most először, de nem tudom, hogy várni kell a tészta puhulásával vagy mikor megsült akkor már ehető? Ha egy napot áll mennyire szárad ki a tésztája?
2014. máj. 31. 20:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Arra gondolsz, amit kosárka formában sütünk, ugye?

Mikor megsült, rögtön ehető, csak megsüti a szádat! :) Az enyémet legalábbis mindig, mert nem bírom ki, hogy ne egyek belőle rögtön, ha kisült.


És nemhogy másnap, de 3-4 nap múlva is ugyanolyan finom, nem szárad ki a tészta. Bár ezt az élményt egyszer tapasztaltam meg, lakodalom után, ugyanis akkor maradt még belőle, amúgy pillanatok alatt elfogy.

2014. máj. 31. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Ahogy elöttem írták. Én zsírral készítem a tésztáját. Így omlos marad és puha akár 1hétig is.

A kosárkákat a tésztával úgy tudod gyorsan és hatékonyan megtölteni ha kinyújtod.Fánk szaggatóval kiszurod a köreket: illeszd a kosárkába és ami fölösleg vágd le róla. Ezeket újból gyúrd össze.

2014. jún. 1. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

1. vagyok


Én meg úgy csinálom, hogy gombócokat gyúrok a tésztából, beleteszem a formába és az ujjammal formára nyomkodom.

És igen, én is zsírral csinálom.

2014. jún. 1. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!