Diós kosárka tésztáját mikor kell elkészíteni?
Arra gondolsz, amit kosárka formában sütünk, ugye?
Mikor megsült, rögtön ehető, csak megsüti a szádat! :) Az enyémet legalábbis mindig, mert nem bírom ki, hogy ne egyek belőle rögtön, ha kisült.
És nemhogy másnap, de 3-4 nap múlva is ugyanolyan finom, nem szárad ki a tészta. Bár ezt az élményt egyszer tapasztaltam meg, lakodalom után, ugyanis akkor maradt még belőle, amúgy pillanatok alatt elfogy.
Ahogy elöttem írták. Én zsírral készítem a tésztáját. Így omlos marad és puha akár 1hétig is.
A kosárkákat a tésztával úgy tudod gyorsan és hatékonyan megtölteni ha kinyújtod.Fánk szaggatóval kiszurod a köreket: illeszd a kosárkába és ami fölösleg vágd le róla. Ezeket újból gyúrd össze.
1. vagyok
Én meg úgy csinálom, hogy gombócokat gyúrok a tésztából, beleteszem a formába és az ujjammal formára nyomkodom.
És igen, én is zsírral csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!