Ha egy recept 10 dkg barna cukrot ír, helyettesíthetem nádcukorral? Ha igen, milyen arányban?
Figyelt kérdés
Nem találok barna cukrot, mindenhol csak nádcukor van.2014. jún. 10. 14:27
1/2 anonim 



válasza:





Akár sima kristálycukorral is. Az egész barnacukor mizéria parasztvakítás. Kémiailag a nádcukor, barnacukor és répacukor azonos. Csak a kristálycukor előállításnál plusz műveletekkel eltüntetik a cukorból azokat a sárga-barna színanyagokat, amik az eredeti növényből maradtak benne. A barnacukorból meg nem.
2/2 anonim 



válasza:





Ez így nem igaz, a nádcukor kis mennyiségben tartalmaz hasznos anayagokat és karamellásan édesebb a kifehérített cukornál. Így ahelyett fehér cukrot használva nem lesz annyira édes valójában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!