Szerintetek ez jó recept? Epres-nutellás muffint szeretnék.
"Tisztelt Felhasználónk!
Oldalunk átmenetileg nem érhető el, adatbázisszerverünk karbantartása miatt. A kellemetlenségért elnézést kérünk, szíveskedjék visszalátogatni kis idő múlva!"
nem jó a link :-(
Ezzel nem lesz gond, csináltam már párszor muffint, csak azért a nutella meg az eper pont nem a legolcsóbb dolgok, és nem szeretném elpazarolni őket egy rossz receptre, ha van jobb is. Sajnos mást nem találtam. Akkor lehet, hogy belevágok. Köszi a választ!
Az elsőnek üzenném, hogy nem tudom, mi lehet a probléma, nekem megnyitja, meg ezek szerint a második válaszolónak is, de akkor bemásolom, az a tuti!
Ez a muffin akkor a tökéletes, amikor az eper és a nutella fortyogva sül, miután áttör a tészta repedésein. Úgyhogy nem megijedni kell ilyenkor, hanem örülni, mert mind a látvány, mind az íz mesebeli lesz a végére.
Hozzávalók 12 darabhoz:
7 dkg barnacukor
7 dkg kristálycukor
2 tojás
1,25 dl olaj
1,5 dl tej
30 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 bögre felkockázott eper
10-20 deka nutella
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra melegítjük (légkeverésesnél húsz fokkal kevesebbre). A muffinsütőt kibéleljük papírral. Az epret felkockázzuk, a cukrokat és a tojást habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, aztán a lisztet és a sütőport, végül az epret is óvatosan hozzákeverjük.
Fontos, hogy ezt a muffint kapszlikba töltsük. Ne csak a formába, hanem papírba! Tehát egy kanál tészta, egy kanál nutella, majd ismét egy kanál tészta a sorrend. Jó púpos kanalakkal mérjük, tulajdonképpen az a lényeg, hogy kb. a formák háromnegyedéig érjen a végén a tészta teteje. Sütőben, középen, kb. 25 percig, tűpróbáig sütjük. A muffinokat öt percig pihentetjük a formában, majd rácson hagyjuk kihűlni, ha kibírjuk.
A második vagyok: 12-es formám van.
Az elsönek meg lehet, hogy a böngészöje nem engedte megnyitni a linket, vagy éppen akkor valamiért nem müködött a linkelt oldal.
Nekem is megnyílt, jó ez a recept, de én az olajat sokallom hozzá.
Én (nem ugyanezt ) a muffinjaimat bögrével mérem ki, 2 x 12 db lesz belőle és az egészhez teszek 1 deci olajat és így is tökéletes.
Igaz én nem tejjel, hanem tejföllel vagy joghurttal készítem.
Egyébként biztosan nagyon finom, szerintem próbáld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!