Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok csoki torta recepteke...

Tudnátok csoki torta recepteket írni?

Figyelt kérdés
Légyszi csak olyat írjatok ami már bevált! És valami egyszerűt. Előre is köszi. Ha tudtok kèpet is küldjetek csak hogy tudjam hogy néz ki.

2014. jún. 2. 21:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Fogj egy 2 literes lábost és önts bele 1 dl tejszint, melegítsd fel és tördelj bele 1 tábla étcsokit, keverd el, míg a csoki felolvad, várj míg kihűl és adj hozzá állandó keverés mellett 3 egész tojást, 10 dkg vajat, 2 evőkanál mézet, 1 evőkanál sötét kakaóport, majd 10 dkg sütőporral és csipet szódabikarbónával elkevert lisztet, jól keverd el és már készen is van, öntsd bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és közepes lángon süsd meg, kb 15 perc alatt megsül, ha benyomod a tetejét és visszaugrik, akkor készen van. Csinálhatod dúgy is, hogy csak a tojás sárgáját kevered bele és a végén adod hozzá a felvert fehérje habját.

Ha megsült a tortalap és a tetejére még melegen ráteszel tejcsokit és késsel elsimítod, akkor magában is finom torta, de töltheted is krémmel.

Leehet tölteni vanília pudinggal, úgy hogy a hidegen kikeverhető pudingot tej helyett tejszinben kevered el, így egy nagyon finom krémet kapsz, de párizsi krémmel (tejszinben felolvasztott csoki kihűlés után habbár verve) is töltheted.

2014. jún. 3. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Mi kakaós piskótán tejszínes-csokihabos tortát szoktunk (igen gyakran) készíteni.


Elsőnek a tejszínt kell: 4 deci tejszínt 1-2 kanál xilittel elkezdem melegíteni. Tördelek bele egy nagy tábla étcsokit, és addig melegítem, amíg állandó kevergetés mellett a csoki teljesen fel nem olvad. Ekkor leveszem a tűzről, mikor kihűlt még pár órára a hűtőbe teszem, hogy jó hideg legyen.


Utána elkészítem a piskótát:

4 tojás fehérjét csipet sóval és 4 kanál xilittel kemény habbá verek, belekeverem a tojás sárgáját, majd kanalanként a 3kanál liszt - 1 kanál kakaó - 1 csomag sütőpor keverékét. Kapcsos tortaformába símítom (aminek az alját vajaztam-liszteztem) és 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütöm.


Mikor kihűlt leveszem róla a tortakarikát és 2 lapba vágom.


A csokoládés tejszínt elkezdem habbá verni, mikor már lágyan habos teszek bele egy habfixálót (el is hagyható, de ha van benne több napig szép marad, nem esik össze a krém), és tovább verem, míg kemény habot nem kapok.


Mindkét piskótalapot megkenem a krémmel, összeillesztem, és egy kevés habbal körbekenem az oldalát is. Csokit reszelek rá, vagy bolti csokiforgácsot szórok a tetejére.


Egyszerű, csak a tejszín hűtése miatt kicsit hosszadalmas az elkészítése (én előző este szoktam összefőzni a tejszínt a csokival).

2014. jún. 3. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

párizsi krém (isteni finom)


2 dl tejszint (nem növényit) felforralni 50dkg kr.cukorral és 1-2 percig forralni,majd tűzről le,és bele rakni,elkeverni 1 kocka rámát.amikor elolvadt akkor még: 10 dkg étcsokit,és 8 dkg kakaóport. amikor már félig kihült,akkor még 1 kocka rámát kézimixerrel belekeverni.

ha puha a krém akkor kicsit be kell rakni a hűtőbe.


ez a mennyiség elég egy átlagos méretű tortához

2014. jún. 3. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!