Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Kelesztés nélküli sós...

SOS! Kelesztés nélküli sós sütemény recept?

Figyelt kérdés
Van itthon:tejfel,kicsi tej(kb.3 dl),sajt,és egyéb dolgok.Nincs időm a kelesztéssel bajlódni.
2014. jún. 7. 16:49
 1/2 anonim ***** válasza:

Sós sajtos ropogós:

30 deka liszt, 25 deka ráma vagy 20 deka zsír, 10 deka reszeltsajt a tésztába, 6 evőkanál hidegvíz, 1 ek. 10 %-os ecet, só egy teáskanálnyi, de ízlés szerint lehet kicsit több is.

A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.

kinyújtjuk kb 1,-1,5 cm vastagra, és csíkokat vágunk belőle (derelyevágóval pl ) ezeket eldaraboljuk 5-5 centisekre.

lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszeltsajttal, szezámmal, köménymaggal tetszés szerint.

előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Ne rakjuk szorosan egymás mellé, mert megnőnek sülés közben.Sütőpapír jó ,ha van a tepsit kibélelni, így nem kell mosogatni :)

2014. jún. 7. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez a kedvenc sos receptem, ha gyors vendegvaro kell, es nincs idom boltba menni, mert csak alaphozzavalo kell bele:

25dkg turo, 25dkg Rama, 25dkg liszt, 1 sutopor, 1 tojas, so.

Osszegyurod az alapanyagokat, a sot se felejtsd, mert utanna mar nem jo sozni. Kinyujtod, szaggatod, lekened,sutopapiros tepsiben megsutod. A sutopor miatt kicsit nonek, erre figyelj. En reszelt sajttal szoktam megszorni a felet, fustoltsajttal kulonosen jo. De siman is, mert a turo jo izt ad az alapnak.:)

2014. jún. 7. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!