SOS! Kelesztés nélküli sós sütemény recept?
Sós sajtos ropogós:
30 deka liszt, 25 deka ráma vagy 20 deka zsír, 10 deka reszeltsajt a tésztába, 6 evőkanál hidegvíz, 1 ek. 10 %-os ecet, só egy teáskanálnyi, de ízlés szerint lehet kicsit több is.
A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
kinyújtjuk kb 1,-1,5 cm vastagra, és csíkokat vágunk belőle (derelyevágóval pl ) ezeket eldaraboljuk 5-5 centisekre.
lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszeltsajttal, szezámmal, köménymaggal tetszés szerint.
előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Ne rakjuk szorosan egymás mellé, mert megnőnek sülés közben.Sütőpapír jó ,ha van a tepsit kibélelni, így nem kell mosogatni :)
Ez a kedvenc sos receptem, ha gyors vendegvaro kell, es nincs idom boltba menni, mert csak alaphozzavalo kell bele:
25dkg turo, 25dkg Rama, 25dkg liszt, 1 sutopor, 1 tojas, so.
Osszegyurod az alapanyagokat, a sot se felejtsd, mert utanna mar nem jo sozni. Kinyujtod, szaggatod, lekened,sutopapiros tepsiben megsutod. A sutopor miatt kicsit nonek, erre figyelj. En reszelt sajttal szoktam megszorni a felet, fustoltsajttal kulonosen jo. De siman is, mert a turo jo izt ad az alapnak.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!