Ennek a sütinek a receptjét felismeritek? nagyon kellene
csak a kinézetét tudom Leirni
mákos aljú vaníliás sütemény kávés keksszel a tetején
csináltam már párszor de n ragadt meg
a mákos masszát azt hiszem tojáshabbal kell ki keverni
a vaníliás krém tojássárgája valamivel összekeverve
a kekszet kávéba kell áztatni és a tetejére tenni
bocs ha értelmetlen
ez nem az csak hasonló , kerestem Googlen de erre a mákos aljú vaníliás sütemény kávés keksszel a tetej
én nem igazán adott ki értelmeset ra kerestem h az összes mákos sütemény akkor se adta ki
ez után írtam ki...
de Köszi
Nekem ez van de nem biztos ,hogy ezt keresed.
Tészta:
- 5 db tojás, 6 evők. cukor, 10 evők. víz,
- 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg darált mák,
- 6 evők. liszt, fél cs. sütőpor.
Krém:
- 2 cs. vaníliás pudingpor, 1 evők. liszt, 0,6 dl tej,
- 25 dkg margarin, 6 evők. cukor, 1 cs. vaníliás cukor
Tetejére:
- négyzet alakú háztartási keksz, 20 dkg porcukor,
- 3 evők. forró víz, 2 evők. kakaó,( vagy kávé) 2 evők. olaj.
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a forró vizet. Sokáig kevergetjük, majd beletesszük a kókuszreszeléket, a darált mákot, a lisztet és a sütőport.
35x25-cm-es tepsiben megsütjük.
A pudingporból és a lisztből, a tejjel kemény pudingot főzünk, és ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a kikevert cukros margarint. Ezt a sárga krémet kenjük a tészta tetejére.
A krém tetejét kirakom a kekszekkel.
A porcukrot, a kakaóval,( vagy főzőtt kávé) és az olajjal kikeverem és hozzáöntöm a forró vizet, és ezt a keveréket kenem a kekszek tetejére.
Egy éjszakát legyen hűtőben, hogy a kekszek megpuhúljanak a tetején .
Az is lehet ,hogy a kekszet kávéba mártod ,és úgy teszed a csoki öntett a tetejére.
Köszi :) hát igen ilyesmi de nem kókuszos
meg azért várom a további válaszokat :)
Hát, nem mondom, állati kíváncsivá tettél... :D Én ezt most már csakazért is megkeresem. :D
Eddig ezt találtam:
MEGVAAN :D Harlekin szelet :)
hozzávalók / 6 adag
A piskótaalaphoz
5 db tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg mák (lehet egész is)
2 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez
5 db tojássárgája
10 dkg cukor
10 dkg margarin
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej
A díszítéshez
15 dkg háztartási keksz (egész)
3 dl kávé (lefőzött)
elkészítés
A sárgáját habosra verjük a hozzáadott cukorral, majd elkeverjük benne a pudingport. Felöntjük a tejjel, és főzzük folyamatos kavargatás mellett, míg puding állagú lesz. Félretesszük hűlni.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Óvatosan belekeverjük a cukrot. Majd hozzáadjuk a már összekevert mák-liszt-sütőpor keveréket. Beletesszük egy közepes méretű, (kb. 20 cm x 30 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon, 25 percig sütjük.
A csokipudingot kávéval folyósra főzzük (ha szükséges, hígítsuk kevés vízzel), míg a vaníliás pudingot tejjel ugyanúgy folyós állagúra készítjük.
A félretett, kihűlt krémbe belekockázzuk a vajat, és simára keverjük.
A kész tésztára kenjük a krémet, a kekszeket pedig belemártjuk a kávéba és a tetejére tesszük
Na, gratulálok! :D :)
Most már én is elkészítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!