Milyen húsból és hogyan készül a gyros?
Figyelt kérdés
2008. júl. 28. 09:40
1/6 anonim válasza:
Én sertés combból szoktam csinálni, de lehetne pulykából is. Van a Kotányinak nagyon jó gyros fűszerkeveréke, ráteszed az összecsíkozott húsira olajjal, vársz kb. 1 órát és nagy serpenyőben kisütöd. De rajta van a tasakon, hogyan kell elkészíteni. Csinálsz tzazikit v. veszel, rácsurgatod a tányérodon lévő kisült húsira és zöldségekre, én szoktam hozzá sütni sült krumplit és kész is a házi gyros tál. Nagyon szeretjük. De pitát is lehet venni, azt is szoktam tenni mellé. Gyerekjáték.:-)
Remélem az otthoni verzióra gondoltál...
2/6 anonim válasza:
Az eredeti gyros bárányúsból készül. Amit megkapsz a kajáldákban az vagy pulyka vagy sertés, mert a bárány nagyon drága.
3/6 anonim válasza:
Az még hagyján hogy drága, de szinte nem is lehet kapni, csak húsvét táján. Egyébként igen, bárányból készül, plusz az eredeti görög tzatziki, minden más, csak silány utánzat.
4/6 anonim válasza:
bárány, de újabban vagy csirkemellből is a törököknél. De az eredeti a bárány húsból készült.
5/6 anonim válasza:
Én pulyka combból imádom! Mi is úgy csináljuk, mint az első hozzászóló! Isteni..
6/6 anonim válasza:
Brávó!
Az eredeti gyros(forgót), a Törökök találták ki(döner), ott marha, bírka , amit a görögök átvettek!
a görögöknél többnyire sertésből(szűzpecsenye) készül, ritkábban bárány és szárnyas...erről ennyit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!