Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen az a rizslepény? Hogy...

Milyen az a rizslepény? Hogy készül? (itt olvastam egy kérdésben)

Figyelt kérdés
2009. dec. 24. 12:59
 1/1 anonim válasza:

Hozzávalók:


* 4 személyre:

* 30 dkg barna rizs

* 2 tojás

* 15 dkg reszelt sajt

* 1 evőkanál vágott petrezselyem

* A sütéshez:

* 2 evőkanál olaj

* A körethez:

* 15 dkg sárgarépa

* 30 dkg brokkoli

* 30 dkg spenótlevél

* 1 evőkanál vaj

* 1 csipet őrölt szerecsendió

* 2 dl tejszín



Elkészítés


A rizst megmossuk, és háromszoros mennyiségű sós, forró vízbe tesszük. Lefedjük, kíméletesen főzzük, amikor már alig van alatta víz, levesszük a tűzről, és 10-15 percen át letakarva pihentetjük.


Ha a rizs kellően megpuhult, és már nem túl forró, összekeverjük a tojással, a sajttal, sóval, borssal, a petrezselyemmel, és pihentetjük. A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A répát felkarikázzuk. Rózsákra szedjük a brokkolit, sós, forró vízben 5-8 percen át főzzük, majd kiszedjük, és lecsepegtetjük. A visszamaradt vízbe beletesszük a parajleveleket 3 percre, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, kevés vízzel, sóval, borssal, megpároljuk a répát. Amikor kellően puha hozzáadjuk a brokkolit, a parajt, a szerecsendiót, a tejszínt, és pár perc alatt összepároljuk. A sajtos rizsből lepényeket formálunk, amit jól összenyomunk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük. Amikor kész, rátesszük a tejszínes zöldségekre, és azonnal tálaljuk.


Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

1 adag: 770 kcal


[link]

2010. jan. 7. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!