Milyen az a rizslepény? Hogy készül? (itt olvastam egy kérdésben)
Hozzávalók:
* 4 személyre:
* 30 dkg barna rizs
* 2 tojás
* 15 dkg reszelt sajt
* 1 evőkanál vágott petrezselyem
* A sütéshez:
* 2 evőkanál olaj
* A körethez:
* 15 dkg sárgarépa
* 30 dkg brokkoli
* 30 dkg spenótlevél
* 1 evőkanál vaj
* 1 csipet őrölt szerecsendió
* 2 dl tejszín
Elkészítés
A rizst megmossuk, és háromszoros mennyiségű sós, forró vízbe tesszük. Lefedjük, kíméletesen főzzük, amikor már alig van alatta víz, levesszük a tűzről, és 10-15 percen át letakarva pihentetjük.
Ha a rizs kellően megpuhult, és már nem túl forró, összekeverjük a tojással, a sajttal, sóval, borssal, a petrezselyemmel, és pihentetjük. A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A répát felkarikázzuk. Rózsákra szedjük a brokkolit, sós, forró vízben 5-8 percen át főzzük, majd kiszedjük, és lecsepegtetjük. A visszamaradt vízbe beletesszük a parajleveleket 3 percre, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, kevés vízzel, sóval, borssal, megpároljuk a répát. Amikor kellően puha hozzáadjuk a brokkolit, a parajt, a szerecsendiót, a tejszínt, és pár perc alatt összepároljuk. A sajtos rizsből lepényeket formálunk, amit jól összenyomunk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük. Amikor kész, rátesszük a tejszínes zöldségekre, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 770 kcal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!