Mit lehet sütni pataki-tálban? Van valami jó recept?
Szia, nekem van csülök pékné módra receptem, ha kell előkeresem. És itt a részeges csirke receptem. :
részeges csirke
kb.2o dkg angolszalonnát hajszálvékonyra felszeletelünk
felével kibéleljük az előre beáztatott cserépedényt, majd
csirkemellet és comobkat rakunk rá. Enyhén megsózzuk - mivel az angolszalonna nagyon sós - borssal és majorannával lazán megszórjuk. Utána több rétegben ugyanezt tesszük. Legvégül a tetejét beboritjuk a maradék angolszalonnával. Egy kis fej hagymát apróra vágunk szétszórjuk rajta.
Legvégül -ezért részeges csirke - kb. 2 dcl. fehér borral körbe öntözzük.Elkészitési ideje 2 óra, amikor bekapcsoljuk a sütőt rögtön beletesszük az edényt, és kb. l órahosszat l8o fokon sütjük, egyszer megnézzük és saját levével meglocsoljuk.
a következő l órában 22o fokon sütjük tovább, az utolsó lo percben levesszük a tál tetejét és ugy sütjük szép pirosra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!