SOS! Írna nekem valaki bevált NARANCSSZÓSZ receptet kacsához?
Néztem recepteket,de inkább az érdekelne ki hogy csinálja.
Előre is köszönöm!
Szerintem is mára akartad, de én leírom, ahogy a Kiskegyed Konyhája Ünnepi számában írja a narancsos csirkemellet (szerintem kacsával ugyanaz). Előkészítésnél a narancsot (2db kell) megmosod, a narancssárga héját lereszeled, a gyümölcsöt pedig kifilézed(vastagon meghámozod, a fehér héját is levágod, és a hártyák közül kivágod a gyümölcshúst, nem lehet rajta a hártya), aztán a lecsepegő levet felfogod, és a vázból is kicsavarod a levet.
Aztán a húst sütöd, és amikor kész, akkor a visszamaradt pecsenyelébe beleteszed a narancshéjat és a narancslevet (a hámozásból maradtat is) és felforralod. A keményítőt kevés vízzel kikevered, besűríted vele a mártást. Aztán visszateszed bele a kacsát,hozzáadod a narancsgerezdeket és a vajat és összeforralod.
Mi ezt holnap csináljuk meg csirkével (először) remélem sikerül, és azt is, hogy neked is megy majd! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!