Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Írna nekem valaki bevált...

SOS! Írna nekem valaki bevált NARANCSSZÓSZ receptet kacsához?

Figyelt kérdés
2009. dec. 21. 23:44
 1/4 A kérdező kommentje:

Néztem recepteket,de inkább az érdekelne ki hogy csinálja.

Előre is köszönöm!

2009. dec. 21. 23:46
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem mára akartad, de azért leírom, hogy én hogy csinálom. A narancsot feldarabolod és tűzön melegíted cukorral. A narancs levet enged, a cukor megolvad. (Van aki karamellizálja a cukrot) Szegfűszeggel, gyömbérrel ízesíted - esetleg fahéjjal is. Ha a narancs szétfőtt leveszed a tűzről és összeturmixolod. Ha az íze, állaga megfelelő így is tálalhatod, de ha a sűrűsége engedi felengedheted kis tejszínnel is - ízlés kérdése. Hát... ez egy egyszerű kis változat.
2009. dec. 24. 18:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is mára akartad, de én leírom, ahogy a Kiskegyed Konyhája Ünnepi számában írja a narancsos csirkemellet (szerintem kacsával ugyanaz). Előkészítésnél a narancsot (2db kell) megmosod, a narancssárga héját lereszeled, a gyümölcsöt pedig kifilézed(vastagon meghámozod, a fehér héját is levágod, és a hártyák közül kivágod a gyümölcshúst, nem lehet rajta a hártya), aztán a lecsepegő levet felfogod, és a vázból is kicsavarod a levet.

Aztán a húst sütöd, és amikor kész, akkor a visszamaradt pecsenyelébe beleteszed a narancshéjat és a narancslevet (a hámozásból maradtat is) és felforralod. A keményítőt kevés vízzel kikevered, besűríted vele a mártást. Aztán visszateszed bele a kacsát,hozzáadod a narancsgerezdeket és a vajat és összeforralod.

Mi ezt holnap csináljuk meg csirkével (először) remélem sikerül, és azt is, hogy neked is megy majd! :)

2009. dec. 24. 20:50
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. dec. 30. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!