Leírnátok nekem pontosan, hogy hogy kell zöldséget párolni vajon?
Egy kanálnyi olívaolajat hevíts közepes lángon (ne forrjon...), erre dobj vajat. A vaj leég, az olaj viszont megakadályozza ezt, ezért.
Hogy mennyi vajat mennyi zöldséghez, az bizony ízlés kérdése :) Próbálkozz előbb kevesebbel, és ha felveszi/pirul, akkor adj még hozzá.
Egy tasak fagyasztott zöldség kb 450 gr. Tegyél egy evőkanál olajat lábasba, picit melegíts rajta, s tedd rá a zöldséget. Tegyél rá fedőt, s hagyd addig, amíg felenged. Ha üvegfedőd van, akkor látod, hogy a hőtől visszacsepeg az edénybe a lecsapódó pára. Általában ebben meg is puhul a zöldség, vizet sem kell alá önteni.De esetleg önthetsz alá kb fél decit, ha elfőné a levét.
Legvégén sóval, borssal ízesítem, ha sok a lé rajta, leveszem a fedőt, takarékról feljebb veszem a lángot, s gyakran megkevergetve elfőzöm a levet, ami nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!