Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leírnátok nekem pontosan,...

Leírnátok nekem pontosan, hogy hogy kell zöldséget párolni vajon?

Figyelt kérdés
Mennyi vajat tegyek körülbelül,mennyi zöldséghez,mikor jó...stb. Fagyasztott zöldségből lenne :) Nagyon szeretem,és szeretném megtanulni egyedül is elkészíteni. Apukám szakács,és ő is magyarázta már,de ő azt mondta,hogy érzésből csinálja,és nem mondta pontosan miből mennyit tesz,csak szemre. Kérlek titeket segítsetek :) 14/L
2014. ápr. 13. 18:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Egy kanálnyi olívaolajat hevíts közepes lángon (ne forrjon...), erre dobj vajat. A vaj leég, az olaj viszont megakadályozza ezt, ezért.

Hogy mennyi vajat mennyi zöldséghez, az bizony ízlés kérdése :) Próbálkozz előbb kevesebbel, és ha felveszi/pirul, akkor adj még hozzá.

2014. ápr. 13. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Egy tasak fagyasztott zöldség kb 450 gr. Tegyél egy evőkanál olajat lábasba, picit melegíts rajta, s tedd rá a zöldséget. Tegyél rá fedőt, s hagyd addig, amíg felenged. Ha üvegfedőd van, akkor látod, hogy a hőtől visszacsepeg az edénybe a lecsapódó pára. Általában ebben meg is puhul a zöldség, vizet sem kell alá önteni.De esetleg önthetsz alá kb fél decit, ha elfőné a levét.

Legvégén sóval, borssal ízesítem, ha sok a lé rajta, leveszem a fedőt, takarékról feljebb veszem a lángot, s gyakran megkevergetve elfőzöm a levet, ami nem kell.

2014. ápr. 13. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!