Római tálba töltött káposzta (ami levélbe van csavarva)? Receptre lenne szükségem
1 kg vegyes orolt hus mert a sertes tul zsiros ,2 kozepes fej hagymat aprora vagok es keves olajon uvegesre piritom , hagyom kihulni majd hozzaadom a hushoz , sozom , borsozom es hozzaadok 2-3 mareknyi rizset.Ezt jol osszedolgozom es beletoltom a leorozott(megpucolt) kaposzta levelekbe.Keszitek vagott kaposztat aminek a felet az edeny aljaba teszem es erre rakom majd ra a toltelekeket.En ugy szoktam hogy az edeny kozepebe belerakom a hust(altalaban fustolt csulok) es korbe rakom a toltelekeket.lehet rakni tobb sort egymasra es a tetejere is rakok vagott kaposztat.Felontom vizzel hogy teljesen ellepje es lassu tuzon megfozom.Amikor a tetejen a vagott megpuhult kesz van a tobbi is.
Altalaban agyagedenyben fozom nagyon lassu tuzon es kb 6 ora alatt fo meg teljesen.Romai talban is ugyanugy kell kesziteni, a talat hasznalat elott 20 percre hideg vizbe aztatom.
Talalaskor tejfolet szoktunk tenni ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!