Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rizses húshoz tasakos vagy...

Rizses húshoz tasakos vagy olyan "kilós" rizset főzzek? Most készítenék először.

Figyelt kérdés
2014. ápr. 11. 10:18
 1/10 A kérdező kommentje:
*rizst
2014. ápr. 11. 10:19
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Kg -ost szoktam mert elötte lepiritom a rizst.

a főző taskost meg csak megkell főzni.

2014. ápr. 11. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kilóst. A tasakos már előfőzött, és túl pergős, ami nem nyerő a rizses hús esetében.
2014. ápr. 11. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A tasakos jóval drágább is, én sose veszek olyat.
2014. ápr. 11. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Kilós rizst érdemes venni szerintem is. Főleg azért, mert így különféle rizsfajták között válogathatsz jobb helyeken, nem csak "tasakos b rizs" van és kész.
2014. ápr. 11. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
29%
Macerásabb a "rendes" rizs, de megéri. Kicsit pirítsad meg előbb, aztán adjál hozzá vizet vagy alaplét. Sokkal jobb íze van.
2014. ápr. 11. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
44%
en is a kg-os rizst jobban szeretem!a tasakos szar!
2014. ápr. 11. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
52%

Kilós rizst!!!!


Nem kell megijedni tőle marha egyszerű megcsinálni:


1. Olajon addig pirítod a rizst, amíg kb. a 75% ki nem fehéredik.

2. Dupla annyi forró vizet öntesz hozzá amennyi rizst tettél bele (egy bögre rizs - két bögre víz)

3. Fűszerezed (én pl. vegetával szoktam)

4. Amikor felforrt, akkor forralom még fedő nélkül 2 percig. Kavargatom.

5. Lefedem fedővel és még további 1 percig forralom. Itt már nem kell kavargatni.

6. Elzárom és letakarom konyharuhával, hogy ne hűljön ki nagyon hamar. Vagy meleg sütőbe rakom.

7. Ha elitta a vizet, akkor már fogyasztható is :)

2014. ápr. 11. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
93%
Sima -zacskós- rizs való hozzá, és a fenteikkel ellentétben nem főtt rizzsel összekevert pörköltet kell főzni, hanem a kész pörköltbe, vagy paprikásba, kevered bele pirítás nélkül a megmosott rizst, felengeded kétszeres mennyiségű vízzel, és megfőződ.
2014. ápr. 11. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 doboszoli ***** válasza:
100%

Qkker-ral egyetértek.

Úgy igazítom főzés közben a hús szaftját, hogy a rizs felvehesse, kvázi abban főjön meg. Némi csontos hússal, csontlével ez könnyen kivitelezhető. Természetesen kissé túl kell fűszerezni a húst is, kalkulálva a rizsre.

2014. ápr. 11. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!