Rizses húshoz tasakos vagy olyan "kilós" rizset főzzek? Most készítenék először.
Kg -ost szoktam mert elötte lepiritom a rizst.
a főző taskost meg csak megkell főzni.
Kilós rizst!!!!
Nem kell megijedni tőle marha egyszerű megcsinálni:
1. Olajon addig pirítod a rizst, amíg kb. a 75% ki nem fehéredik.
2. Dupla annyi forró vizet öntesz hozzá amennyi rizst tettél bele (egy bögre rizs - két bögre víz)
3. Fűszerezed (én pl. vegetával szoktam)
4. Amikor felforrt, akkor forralom még fedő nélkül 2 percig. Kavargatom.
5. Lefedem fedővel és még további 1 percig forralom. Itt már nem kell kavargatni.
6. Elzárom és letakarom konyharuhával, hogy ne hűljön ki nagyon hamar. Vagy meleg sütőbe rakom.
7. Ha elitta a vizet, akkor már fogyasztható is :)
Qkker-ral egyetértek.
Úgy igazítom főzés közben a hús szaftját, hogy a rizs felvehesse, kvázi abban főjön meg. Némi csontos hússal, csontlével ez könnyen kivitelezhető. Természetesen kissé túl kell fűszerezni a húst is, kalkulálva a rizsre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!