Hogyan kell a csiperke gombát megsütni?
a megmosott megtisztitott gombát: felszeltelem és kevés olvia olajon átpíritom.
Fedőt nem teszek az edényre mert akkor a gomba nagyon sok vízet enged ki ,és nem pirul csak párolodik.
Tepsibe is szoktam. Ha szeltelve készítem akkor ahogy elöttem írták serpenyőben.
Ha tepsibe akkor a gombákat megkenem oliva olajal ,és tepsibe sorba rakom és grill fokozaton 15-20 perc alatt készre sütöm. annyira szoktam megsütni ,hogy ne legyen már nyers de még ne nagyon legyen puha .sózni csak ha kész van akkor szoktam.
Én mindig megsózom enyhén a gombát pirítás előtt. ez pont kell, hogy adjon ki némi levet, mert másképp leéghet könnyen.
Az első gombában valóban sikerült is szénné égetnem, és akkor világosított fel az akkor vendéglős anyukám, hogy sóval indítjuk a gombapárolást fedő alatt. amint pár perc alatt megpuhul valamennyire a saját levében, ugyanúgy vissza lehet sütni zsírjára, akár a pörköltalapot. a zsírjára sütött hagymát tetszés szerint használhatjuk további ételekhez, dúsíthatjuk bármivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!