Mit gondoltok jó ez a kuglóf recept?
25 dkg sütőmargarin
25 dkg liszt
25 dkg cukor
4 db tojás
1 csomag sütőpor
1 evőkanál rum vagy rumaroma
1 teáskanál fahéj
1 tábla étcsokoládé apróra törve
Mivel nincs mérlegem, hogyan tudnám kimérni a 25dkg-ot? Vmi tipp, vagy bögrével mérve az mennyi deka? :) És még azt akarom kérdezni, hogy mennyibe kerül egy kuglófforma? 1 000 alatt? Spar vagy hol?
Ezt a receptet nem ismerem, de leírom neked az én tutimat:
1 kg liszt
3 dkg élesztő
1/2liter tej
15 szem szaharin
fél pohár tejföl
diónyi zsír
1o dkg margarin
4 tojás sárgája
1 van.cukor
1 citrom héja reszelve
Az élesztőt 1 dl tejben megfuttatjuk, pici cukrot teszünk bele és a tetejére kevés lisztet szórunk.Meleg helyre tesszük, ha felfutott, akkor összedolgozzuk a hozzávalókkal úgy, hogy a maradék tejbe felolvasztjuk a szaharint. Gyúrás közbe dolgozzuk a tésztához a felolvasztott 10 dkg margarint.Tehát vigyázz a margarint ne a tésztába rakd, csak a gyúrásnál dolgozd hozzá. A tésztát eztán kétfelé veszed és egyik feléhez kakaót is dolgozol hozzá.Persze, csak, ha így akarod, simán is elkészítheted. A tésztát kivajazott-zsemlemórzsás formába teszed.Itt még kicsit kell keleszteni. Lassú tüzön kb. egy óra hosszát kell sütni. A forma ára ezer forint közül van Tesco, Auchen, Interspár,nagyobb közértekben akár piacon is megtalálod.
tényleg van ilyen mérő kancsónk :D
de azon van liter meg még mások, de hogy váltsam át, mert a mérőpoharon nem dkg van, hanem liter azt hiszem :D
A margarin, ugye egy kocka 25 dkg, ha kevesebb kell belőle, akkor öt felé osztom, a Rama-n be is van jelölve a csomagolásán és annyit vágok le amennyire szükség van.
A lisztet, cukrot én úgy szoktam mérni, hogy egy púpos evőkanál 2 dkg belőlük. Eddig bejött.
Remélem segítettem.
Én már régen nem használok mérleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!