Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit gondoltok jó ez a kuglóf...

Mit gondoltok jó ez a kuglóf recept?

Figyelt kérdés

25 dkg sütőmargarin

25 dkg liszt

25 dkg cukor

4 db tojás

1 csomag sütőpor

1 evőkanál rum vagy rumaroma

1 teáskanál fahéj

1 tábla étcsokoládé apróra törve

Mivel nincs mérlegem, hogyan tudnám kimérni a 25dkg-ot? Vmi tipp, vagy bögrével mérve az mennyi deka? :) És még azt akarom kérdezni, hogy mennyibe kerül egy kuglófforma? 1 000 alatt? Spar vagy hol?

2009. dec. 18. 12:05
 1/6 anonim válasza:
100%

Ezt a receptet nem ismerem, de leírom neked az én tutimat:

1 kg liszt

3 dkg élesztő

1/2liter tej

15 szem szaharin

fél pohár tejföl

diónyi zsír

1o dkg margarin

4 tojás sárgája

1 van.cukor

1 citrom héja reszelve

Az élesztőt 1 dl tejben megfuttatjuk, pici cukrot teszünk bele és a tetejére kevés lisztet szórunk.Meleg helyre tesszük, ha felfutott, akkor összedolgozzuk a hozzávalókkal úgy, hogy a maradék tejbe felolvasztjuk a szaharint. Gyúrás közbe dolgozzuk a tésztához a felolvasztott 10 dkg margarint.Tehát vigyázz a margarint ne a tésztába rakd, csak a gyúrásnál dolgozd hozzá. A tésztát eztán kétfelé veszed és egyik feléhez kakaót is dolgozol hozzá.Persze, csak, ha így akarod, simán is elkészítheted. A tésztát kivajazott-zsemlemórzsás formába teszed.Itt még kicsit kell keleszteni. Lassú tüzön kb. egy óra hosszát kell sütni. A forma ára ezer forint közül van Tesco, Auchen, Interspár,nagyobb közértekben akár piacon is megtalálod.

2009. dec. 18. 18:29
 2/6 anonim válasza:
100%
Az előző vagyok,sok helyen lehet kapni olyan mérőpoharat, aminek az oldalán körbe van írva pl. folyadék, liszt, cukor, rizs. stb. és be van méretezve dekánként, vagy decinként.Sok helyen lehet ilyet is kapni, csak egyszer kell megvenni és akkor elfelejtheted a mérleget. Ha esetleg van kenyérsütő géped, akkor ahhoz is adnak adagoló poharat és azon is vannak mércék.
2009. dec. 18. 18:32
 3/6 A kérdező kommentje:

tényleg van ilyen mérő kancsónk :D

de azon van liter meg még mások, de hogy váltsam át, mert a mérőpoharon nem dkg van, hanem liter azt hiszem :D

2009. dec. 18. 19:34
 4/6 anonim ***** válasza:

A margarin, ugye egy kocka 25 dkg, ha kevesebb kell belőle, akkor öt felé osztom, a Rama-n be is van jelölve a csomagolásán és annyit vágok le amennyire szükség van.

A lisztet, cukrot én úgy szoktam mérni, hogy egy púpos evőkanál 2 dkg belőlük. Eddig bejött.

Remélem segítettem.

Én már régen nem használok mérleget.

2009. dec. 22. 16:04
 5/6 A kérdező kommentje:
még kezdő vagyok, azért ragaszkodom a méréshez. köszi a tippet!
2009. dec. 22. 18:57
 6/6 anonim ***** válasza:
én 2-3 éve vettem kuglóf formát, az 4000 ft körül volt. Mondjuk azóta láta, olcsóbbat is, de szerintem nem jön ki 1000 ft-ból. Vigyázz, ne olyat vegyél amibe azonnal beleragad.
2010. jan. 2. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!