Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami tuti piskóta recept?

Valami tuti piskóta recept?

Figyelt kérdés
2009. dec. 17. 15:33
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

Ahány tojás,annyiszor 2 evőkanál cukor és liszt.

A fehérjét kemény habbá verd fel,majd kanalanként add hozzá a cukrot,és azzal is verd fel egészen keményre.A gépet vedd a legalacsonyabb fokozatra,és egyenként keverd a sárgáját a habhoz.Ha mindegyiket belekeverted,akkor 1 percig állítsd a gépet a lemagasabb fokozatra.

Utána habverővel kanalanként tedd bele a lisztet( szitáld bele),verd el jól.Tegyél sütőpapírt a formába,és öntsd bele a masszát.Közben melegítsd elő a sütőt,közepes hőfokon.Amikor beteszed a piskótát,az ajtót egy fogvájóval kicsit támaszd ki,hogy a gőz eltávozhasson.15 percig ne nyisd ki a sütőt,hústűvel nézd meg ,hogy megsült-e.

2009. dec. 17. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

szia, én igy készítem:


8 egész tojást habosra keverek 2 csésze cukorral, hozzáadom egy citrom reszelt héját, levét, egy kávéskanál szódabikarbónát, 1,5 dl vizet és olajat, és 2 csésze lisztet


ez az alap, ezt variálom: tetejére darált dió, vagy meggy, vagy fele részébe kakaó - ekkor a tepsibe öntve keveredik a fehér és kakaós rész és szép tarka piskótát kapunk


azért nagyon jó, mert mindig sikerül, gyorsan megvan, nem szárad ki, és nem fullaszt

2009. dec. 17. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Én vizes piskótát szoktam sütni. 1 tojáshoz 1 evőkanál víz, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukor, sütőpor a liszt mennyiségétől függően. A tojásokat ketté választom. A fehérjéhez hozzáteszek a cukorból 1-2 evőkanállal, akkor keményebbre lehet a habot verni. Felverem a habot robotgéppel, majd a maradék cukorral a tojások sárgáját kezdem kikeverni. A vizet evőkanalanként rakom hozzá. Ha kifehéredik és elolvad a cukor, hozzákeverem a sütőporos lisztet, majd a tojásfehérjét és óvatosan összekeverem, hogy ne törjön össze a hab. Előmelegített sütőbe pár percig magas hőfokon sütöm, majd leveszem alacsony lángra.
2009. dec. 17. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
48%

A piskótába nem kell sütőpor és szódapor! Elrontja az ízét! a cukrászok sem használják.

1tojáshoz 2dkg cukor, 2.5dkg liszt kell.

A fehérjét viszont könnyebb felverni egy csipet sóval.

2009. dec. 17. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
48%
Még annyi, ha beteszed sülni, akkor nem szabad rányitni a sütőt, mert összeesik. Az első nagyon rosszul tudja!Amikor megsült, akkor kell 5percig benn hagyni a piskótát nyitott sütőajtó mellett.
2009. dec. 17. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!