Vajjal főzni, sütni olaj/zsír helyett?
Ha bár nem szeretnék fogyni érdekelne melyik hízlalóbb. A vaj vagy a másik kettő?
Ma krumplit és tojást vajban sütöttem és sokkal finomabbnak és "lágyabbnak" találtam és negyed akkora bűzt sem hagyott hátra. :)
Mit gondoltok erről? Szerintetek fura?
Nem fura vannak olyan dolgok amiket én is vajban sütők.
De jó minségű vajban aminek a zsírtartalma 75%-85% os.
a steak-et ,jó minőségü halfilét , és a jó minőségű húsokat amit hírtelen kell sütni.
burgonyát is szoktam sütni vajban : (steak burgonya)
Mindig teszek a vajhoz kevés oliva olajat ,hogy a vaj ne égjen meg.
olajat pedig ,csak fritözben használok :ilyet. [link]
Zsírt pedig: kacsazsírt, libazsírt, használok. pörköltekhez stb.
Az olaj, a zsír 100 % zsiradék, míg a vaj, 80-82 %. ebből adódóan, valamivel kalóriaszegényebb is, ha ennyi számít valamit.
Viszont a vajat nem mindenhez lehet használni, de amit készítettél ahhoz jó választás volt, nincs benne semmi fura :)
en nagyon sok mindent vajjal csinalok.sokkal finomabb a kaja ize.
a tobbit meg olivaolajjal.a mama 2 havonta 5 literes kiszerelesben kuldi :)
mast nem is hasznalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!