Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nincs itthon olaj, lehet házi...

Nincs itthon olaj, lehet házi majonézt disznózsírból csinálni?

Figyelt kérdés
Persze folyékony állapotban, nem melegen, csak épphogy folyósan.

2014. márc. 23. 16:06
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem !! Csak oljal lehet !!!!
2014. márc. 23. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Miért nem lehet? Ez nem győzött meg. Kipróbálom.
2014. márc. 23. 16:16
 3/10 anonim ***** válasza:

Még nem próbáltam ki, de láttam már kókuszzsíros majonézreceptet, pedig a kókuszzsír hűvösebb szobahőmérsékleten kifejezetten kemény. Úgyhogy szerintem még az is működik, de szobahőmérsékleten nyilván keményebb, mint olajjal. A disznózsír lágyabb, persze az se olyan folyós, mint az olaj, de ez nem feltétlenül baj, engem nem zavarna.

Sok érdekes és hasznos felfedezést tehet az ember, ha kísérletezik ;)

2014. márc. 23. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
ebből kiderült hogy te sem vagy vallásos zsidó,szerintem egy kicsit tömény lesz de próba szerencse majd fotót és élménybeszámolót azért írjál
2014. márc. 23. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
53%
Azért nem lehet zsírból, mert az bedermed, még konyhahőmérsékleten is. De ha vágni akarod a majonézt, akkor uccu neki :)
2014. márc. 23. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
2 disznót vágtunk télen, az egyik mangalica volt, annyi zsír van, hogy csak, szóval nem olyan nagy kár ha mégsem jön be, de ha bejön, akkor csak ebből fogom csinálni. Majd írok hogy milyen lett. :)
2014. márc. 23. 16:49
 7/10 A kérdező kommentje:
és a mangalica zsír szinte folyik szobahőmérsékleten... :)
2014. márc. 23. 16:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Inkább ugorj le és vegyél olajat.
2014. márc. 23. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Irigyellek és köszi az infót, sose láttam még mangalica zsírt :D Majd én is érdeklődve várom a beszámolót :) Nem hiszem, hogy ne lenne finom az eredmény...
2014. márc. 23. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Na kipróbáltam, nagyon finom lett, jó zsíros. :D Ami maradt az betettem a hűtőbe, ma reggelre kicsit sűrűbb lett, de még mindig olyan puha vaj állagú, szóval nem lett olyan kemény mint a zsír a hűtőben. Biztos fogok még ilyet csinálni.
2014. márc. 24. 12:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!