Rakott zöldbab tejföl nélkül?
Nagyon fontos lenne, mert akinek csinálnám, nem eszi meg a tejfölöset, de mindenképpen rakott zöldbabot szeretne holnap enni.
Besamelre gondoltam , de életemben nem készítettem még.
Minden megoldás érdekel, ami nem tejfölös.
nálunk van a rakott zöldbabnak paradicsom mártásos verziója .
füszeres paradicsom mártást tegyél a rétegek közé.
Köszönöm a válaszokat, sajnos tejszínem nincs, tejjel tudnám csinálni a besamelt ( bár még sosem csináltam )esetleg tojással lehetne dúsítani ?
A paradicsomos is tetszik, van is jó olasz pürém, de az a gondom, hogy mi fogja össze akkor a tetejét ?
Tudom nagyon körülményes vagyok, de ezt meg kellene holnapra oldanom.
Még sajt is van bőven, de nem tudom passzol-e a rakottzöldbabra, Pörköltszerű darálthús rizzsel lenne a két réteg zöldbab között.
Tejjel is jó a besamel ,de tojással is dusithatod . akkor csak sárgáját tedd bele.
Ha darált húsos lesz akkor ,úgy rakd össze ,hogy a kész darált hús ,rizs ,bab egy nagy tálba keverd össze az egészet.
ezt szórd a tepsi aljára úgy hogy a rétegek közé vagy a besamelt vagy paradicsom szósz kerüljön.
a legfels réteg is valamelyik mártás legyen és mehet a sütőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!