Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldbab főzelékbe, tejföl...

Zöldbab főzelékbe, tejföl helyett főzőtejszín/főzőkrém?

Figyelt kérdés
Egy kis segítségre lenne szükségem zöldbab főzeléket csinálok ma, de most vettem észre, hogy nincs itthon tejföl. Szerintetek tehetek bele főzőtejszínt, vagy főzőkrémet helyette? Vagy úgy rossz lesz a végeredmény?

2013. okt. 22. 10:33
 1/9 anonim ***** válasza:
38%
A főzőtejszín jobb, mint a bolti tejföl. A bolti tejföl feljavított aludttej, a főzőtejszín hasonlít a valódi, házitejfölhöz.
2013. okt. 22. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem is jó lesz
2013. okt. 22. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm nektek :) Akkor neki is állok:)
2013. okt. 22. 10:39
 4/9 anonim ***** válasza:
82%
finom lesz tejszínnel
2013. okt. 22. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
66%

A habtejszín lenne a legjobb, az tiszta 30%-os zsírtartalmú tejszín.


Egyébkánt az első rosszul tudja, a tejföl bár savanyú termék, a jó tejfölök nem savanyított aludtejek (hanem maga az aludtejről leszedett zsír, amit NEM savanyítanak), ami ilyen, az összeáll az ételben, a jó tejföl nem ennyire sűrű. Nem tudom te milyet veszel, de nálad a minőségválasztásnál lehet a gond. A jó minőségű tejszín pl. akkor SEM csapódik ki, ha nem hőkiegyenlítéssel teszed az ételbe, a rossz viszont igen, ebből tudhatod hogy nem a megfelelő termékkel van dolgod.


A főzőtejszín viszont állagjavítókkal és stabilizátorokkal eladhatóvá tett alacsony zsírtartalmú tejszín, én semmire nem ajánlom.


Az ízkülönbség annyi, hogy a tejföltől savanykásabb, a tejszínnel selymesebb, lágyabb.

2013. okt. 22. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Habtejszín is van itthon:D (csak tejföl nincs)
2013. okt. 22. 11:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is biztos jó lesz úgy is. Mondjuk én nem igazán szeretem a főzelékekbe a tejszínt, de még a gyümölcsös mártásokba sem, mert nincs meg az a jellegzetes savanykás íze, amiért a tejfölt annyira imádom. De ez már egyéni ízlés kérdése.
2013. okt. 22. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
50%
Ha van főzőtejszíned, az tökéletes hozzá.A habtejszín túl zsíros, felesleges egy főzelékbe szerintem...
2013. okt. 22. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Mindenkinek ment a zöld kéz!
2013. okt. 22. 12:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!