Zöldbab főzelékbe, tejföl helyett főzőtejszín/főzőkrém?
A habtejszín lenne a legjobb, az tiszta 30%-os zsírtartalmú tejszín.
Egyébkánt az első rosszul tudja, a tejföl bár savanyú termék, a jó tejfölök nem savanyított aludtejek (hanem maga az aludtejről leszedett zsír, amit NEM savanyítanak), ami ilyen, az összeáll az ételben, a jó tejföl nem ennyire sűrű. Nem tudom te milyet veszel, de nálad a minőségválasztásnál lehet a gond. A jó minőségű tejszín pl. akkor SEM csapódik ki, ha nem hőkiegyenlítéssel teszed az ételbe, a rossz viszont igen, ebből tudhatod hogy nem a megfelelő termékkel van dolgod.
A főzőtejszín viszont állagjavítókkal és stabilizátorokkal eladhatóvá tett alacsony zsírtartalmú tejszín, én semmire nem ajánlom.
Az ízkülönbség annyi, hogy a tejföltől savanykásabb, a tejszínnel selymesebb, lágyabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!