Mátrai borzaskához milyen köret illik, ha sajt és tejföl nélkül tálalom? És milyen saláta?
Még sose ettem ilyet, de rákerestem a receptre...
Én valamilyen zöldfőzelékkel tálalnám, pl. káposzta... se el tudnám képzelni paradicsom-, vagy meggyszósszal is.
Vagy hidegen valamilyen salátával, görög sali, ezersziget... vagy a krumplin kívül bármilyen majonézes zöldségsaláta.
Mivel ez bundás hús, el tudom képzelni a család egyik kedvenc salátájával: a multinál veszek olyan kicsomagoltat, amiben van többféle, aprózott fejes saláta. Egy tálba teszek 1-2 kanál oliva olajat,egy kanál mustárt, pici sót, én egy leheletnyi cukrot is. Kikeverem és átforgatom benne a salátát.
De párolt édes, vagy lilakáposztát is el tudok képzelni hozzá.
De tojásos rizst is: kifőzöm a rizst, lecsepegtetem, egy kis fej hagymát megdinsztelek, ráforgatom a rizst, majd a serpenyőben csinálok a rizs közepére egy kis üreget és két habart tojást csorgatok bele, majd lassan szétkeverem az egész rizsben.
A borzas sajt és tejföl nélkül már nem borzas, hanem egy sima rántotthús...
Amúgy sültkrumpli a leggyakoribb, de elég sok körettel harmonizál. Salátát nem igazán szoktak tálalni mellé (legfeljebb cékla vagy uborkasaláta).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!