Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítitek a hortobágyi...

Hogyan készítitek a hortobágyi húsospalacsintát?

Figyelt kérdés
2009. dec. 15. 21:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A recept, ahogy én szoktam



Hozzávalók:


A palacsintához:


* 5 dkg finomliszt

* 1 csipet cukor

* 1,5 dl szódavíz

* 1 csipet szódabikarbóna

* 20 ml olaj


A töltelékhez:


* 5 dkg vöröshagyma

* 2 evőkanál olaj

* 20 dkg darált pulykamell

* 1 mokkáskanál fűszerpaprika

* 10 dkg natúr lecsó

* 2,5 dkg finomliszt


Hogyan készítsük el?


A finomlisztet csipetnyi sóval, cukorral elkeverjük. A szódavizet fokozatosan hozzáöntjük. A csipet szódabikarbónát csak a legvégén rakjuk a masszába. A palacsintasütőt felforrósítjuk, kevés olajat teszünk bele, és kb. 1 merőkanállal tésztát öntünk bele. A palacsinta mindkét oldalát világosra sütjük. Ebből a mennyiségből 4-5 db palacsintát kapunk. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.


Az olajat felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a paprikát, kevés sót, a lecsót, és addig pároljuk, amíg a hús puha lesz. A végén finomliszttel megszórva sűrítjük. Az előzőleg megsütött palacsintákat a húsos töltelékkel megtöltjük, majd óvatosan összehajtogatjuk.


Jó étvágyat!

2009. dec. 15. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Ma volt a Vacsoracsatában! Nézd meg neten: www.vacsoracsata.tv
2009. dec. 15. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:
84%

Mi úgy szoktuk:

sütünk palacsintát és pörköltöt töltünk bele sztem nagyon finom (tom nem így kell de ez nagyon egyszerű!) :)

2009. dec. 15. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Au eredeti recept szerint pörköltet kell (zsírban,nem olajban) főzni.Összevágni,tejföllel elkeverni,és azt tölteni a palacsintákba.A két végüket begyöngyölni(Mint a káposztát),egymás mellé rakni,tetejére tejfölt,ha nincs házitejföl,akkor főzőtejszínt és átsütni a sütőben.
2009. dec. 15. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Eredetileg igy készül:

Nem édes palacsintát sütni.

Pörköltet fözni (borjúból az eredeti, de marha, disznó vagy csirke is jó), a húst finomra vágni - nem darálni, alevéböl egy keveset és 1-2 kanál tejfölt hozzáadni, hogy kenhetö legyen. Ezzel a palacsintákat tölteni, lefcsavarni és a végeit betürni és egy tüzálló tálba egymás mellé helyezni.

A maradék levébe kevés lisztet és egy doboz tejfölt keverni, a palacsintákra önteni és sütöben átforralni.

2009. dec. 15. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
85%
Pörköltből az igazi, jó kis házi tejföllel. A pulykahúsos- lecsós förmedvényt felejtsd el!
2009. dec. 15. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Én mindig úgy tudtam, hogy paprikás csirke az alapja.


PAprikás csirkét főzök, miután készre főtt, a húst leszedem a csontról, ledarálom és beletöltöm a palacsintába. Papriás szafttal leöntve tálalom, szoktunk még rá tartár mártást is tenni, nagyon - nagyon finom!!! :)

2009. dec. 15. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
77%
És még egy kis gulyáskrém a szaftba,isteni finom!
2009. dec. 15. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!