Nagyon finom mézeskalács recept kellene, hol találnék olyat ami tuti beválik?
Nekem ez a tuti: szentendrei mézes a neve
76 dkg liszt, 34 dkg porcukor, 2 evőkanál szódabikarbóna, 1 evőkanál mézes fűszerkeverék (vagy: 1 evőkanál őrölt fahéj, 10 szem porrátör szegfűszeg). Hozzáadunk 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evőkanál mézet. Összedolgozzuk, és a tésztát 1 napig pihentetjük a hűtőben.
Másnap vékonyra (0,5 cm) nyújtjuk lisztezett deszkán és formákkal szaggatjuk. Margarinnal kikent sütőelemeken sütjük, de előtte felvert egész tojással megkenjük a formákat. (Szebb és fényesebb, ha csak a sárgájával kenjük meg.)
A sütő közepesen meleg legyen előmelegíve. Ha szépen kifényesedett a tészta teteje és óvatosan újjbeggyel megnyomva még majdnem puha, kivehetjük a sütőből. Még melegen szedjük le a sütőelemről. Ha kíhűlt, díszíthetjük, majd szárítsuk meg a díszítést. Jól záródó fém- vagy műanyagdobozban sokáig eláll.
Máz: 1 tojásfehérjéhez 12 dkg átszitált porcukor, de nem verjük, hanem jól kikeverjük teljes fehéredésig.
Köszi mindenkinek közben megtaláltam a füzetecskét,leírom nektek hátha valakinek megtetszik a recept..
csokis mézeskalács a neve..
Hozzávalók:18dkg sima liszt,csipetnyi só,2tk őrölt fűszerkeverék,fél tk szódabikarbóna,3dkg kakaópor ,7dkg vaj-darabolva,10dkg méz,1egész tojás.
1.a lisztet ,sót,fűsz keveréket,szódabikarbónát és a kakaót egytálba szitáljuk.A vajat finomra elmorzsoljuk a lisztes keverékkel,vagy robotgéppel is összedolgozhatjuk.
2.Hozzáadjuk a mézet a tojást és addig keverjük ,amíg szilárd tésztát nem kapunk.
Kissé összegyúrva fóliába csomagoljuk és legalább 30percre hűtőbe tszzük.
sütikiszúróval szaggatjuk és 180fokon sütjük 10-12percig.
leírom az arany mézeskalácsét is..
18dkg sima liszt,negyed teáskanál szódabikarbóna,csipetnyi só,1tk őrölt gyömbér,1tk.őrölt fahéj,7dkg vaj darabolva,10dkg méz,1tojás sárgája felverve..
1 a lisztet ,sz bikarbónát sót és fűszereket egy tálba szitáljuk.A vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékkel,vagy robotgéppel is összedolgozhatjuk.
2.hozzáadjuk a mézet,a tojás sárgáját és kézzel vagy géppel addig keverjük amíg szilárd tésztát nem kapunk.Becsomagoljuk és legalább 30percre a hűtőbe tesszük ...utána úgyan úgy sütjük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!