A baratommal vettunk egy pulykat, ami nagyon zsiros. Iszlam orszagban elek, libazsir sincs, nem ismerik. Lefejtettem a pulyka zsirjat, gondoltam kisutom mint a libazsirt, de nem talaltam rola semmit a neten. Eheto a puykazsir?
Persze, hoyg ehető!
Biztos finom lesz ne dobd ki!
Imádom a tepertőt, a legjobb kollagén!
"Eheto a puykazsir?"
Ez ugye nem komoly kérdés egy konyhában tevékenykedő embertől?!
Természetesen igen, nem mérgező.
Darabold fel a bőrt és a hájat kb. 2-3 cm széles darabokra, teflon lábasban felteszed először kis lángra, egy fél pohárka vizet (van aki tejet) önt alá, hogy a kezdetekkor ne kezdjen el rögtön égni. Ha már szépen sül (felforrt) vedd alatta takarékra, és szépen kisül.
1. Nyaka-far-hát-szárnyavég = főzd meg pörköltnek, majd pirított tarhonyával össze = húsos tarhonya, vagy hordós aprókáposztával összefőzni = húsos káposzta (persze ehhez tejföl is kellene)
2. Combokat + a szárny vastag részét nagyon szépen meg lehet sütni sütőben, fólia alatt, tetszés szerinti fűszerekkel
3. Mellehúsát felszelve rántani símán, vagy megtöltve, de lehet natúrszeletet is sütni belőle. A vékonyabb részét már felcsíkozva/felkockázva akár tokányfélének, akár kockára vágva brassóinak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!