Írna nekem valaki egy tuti krumplilángos receptet?
A lángost nem deszkán nyújtják, hanem bőven beétolajozod a kezedet és úgy szaggatsz darabokat a tésztából, amit szintén olajozott tálcára teszel pihentetni. Aztán ha megkelt (ne érje huzat közben), megint beolajozod a kezedet és kihúzod olyan vastagságúra, amilyet szeretnél, bő forró olajban kisütöd, platni legyen alatta, különben megég. Ha megfigyeled azokat a helyeket, ahol lángost sütnek, ott is olajos kézzel húzzák ki a lángost. Amit írtak feljebb, hogy tojás is kell bele meg nem kell élesztő, az más, az a krumplikrokett. A lángos így készül és abból a receptből, amit fentebb már leírtam.
A sütésről így látatlanban nem tudok írni, mert mindenkinek másképpen süt a tűzhelye. Az a lényeg, hogy forró legyen az olaj, de ne fröcsköljön és ne égjen benne a tészta.
maszatka
Én azt a fajta lángost próbáltam meg sütni (és nagyjából sikerült is), ami kinézetre olyan, mint a palacsinta. Nem azt, amit a lángossütőnél is árulnak...
De azért köszi a választ! Azt is szeretem, bár az nekem eléggé olajos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!