Írna nekem valaki egy tuti krumplilángos receptet?
Nekem fordítva van kb 25 dkg krumpli és 1 kg liszt.
A Horvát Ilona féle szakácskönyvből csinálom. Tuti siker, próbáld azt ki.
40dkg liszt, 2db főtt krumpli, só, 1csomag élesztő felfuttatva picit cukros vízben. Picivel lágyabb tésztát kell készíteni a megszokottnál.
maszatka
Köszönöm az eddigi válaszokat. Na mostmár teljesen meg vagyok zavarodva. Élesztő is kell bele? És akkor most kell bele a tojás, vagy nem?
Kedves első válaszoló, leírnád nekem a pontos receptet, ami a szakácskönyben van? Köszönöm!
Első vagyok. Bár ez nem a Horvát Ilona könyvből szedtem, de pont ezek az arányok.
A tejből és a lisztből épp csak annyival használj többet, amitől a tészta nem ragad.
A tojásos lángosokat tepsiben készítik, meg serpenyőben.(most néztem utána)
De az igazi lángos feelinget ez adja vissza.
ma 11:32 vagyok!
A Horváth Ilona szakácskönyvből másoltam ki neked a receptet, csak siettem és elfelejtettem odaírni. Tojás tuti nem kell bele, de élesztő igen.
maszatka
Megcsináltam, finom is lett. De van pár kérdésem.
Hogy kell pontosan sütni? Lassú tűzön, vagy inkább nagyobb lángon? (gáz fölött, öntöttvas platnin persze)
És mit csináljak, hogy ne legyen nagyon lisztes? Ugyanis nagyon finom, viszont nagyon-nagyon sok liszt rajta maradt nyújtás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!