Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írna nekem valaki egy tuti...

Írna nekem valaki egy tuti krumplilángos receptet?

Figyelt kérdés
Arra a fajtára gondolok, ami kinézetre majdnem olyan, mint a palacsinta. Amit találtam a neten, azt írja hogy csak liszt meg főtt krumpli kell a tésztához. Megpróbáltam megcsinálni, de nekem nagyon csirizes lett a megadott mennyiségekkel, ki is dobtam. (1 kg krumplihoz 25 dkg liszt). Nem lehet, hogy kell még bele valami?
2009. dec. 14. 10:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem fordítva van kb 25 dkg krumpli és 1 kg liszt.

A Horvát Ilona féle szakácskönyvből csinálom. Tuti siker, próbáld azt ki.

2009. dec. 14. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
tojás is kell bele.
2009. dec. 14. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
Tojás????Én erről még nem is hallottam.
2009. dec. 14. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

40dkg liszt, 2db főtt krumpli, só, 1csomag élesztő felfuttatva picit cukros vízben. Picivel lágyabb tésztát kell készíteni a megszokottnál.


maszatka

2009. dec. 14. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Na mostmár teljesen meg vagyok zavarodva. Élesztő is kell bele? És akkor most kell bele a tojás, vagy nem?

Kedves első válaszoló, leírnád nekem a pontos receptet, ami a szakácskönyben van? Köszönöm!

2009. dec. 14. 14:05
 6/12 anonim ***** válasza:
Krumplin és liszten kívül nem kell hozzá semmi. Én nem szoktam mérni. Megfőzöm jó sós vízben a krumplit, krumplinyomón átnyomom, megvárom, míg teljesen kihűl, különben elpuhul a tészta. Majd addig adagolom hozzá a lisztet, míg a ragacsossága megszűnik. Henger alakúra formálom, abból vágok le korongokat, aminek mindkét oldalát lisztbe mártva kör alakúra nyújtok.
2009. dec. 14. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Bár ez nem a Horvát Ilona könyvből szedtem, de pont ezek az arányok.

A tejből és a lisztből épp csak annyival használj többet, amitől a tészta nem ragad.


[link]


A tojásos lángosokat tepsiben készítik, meg serpenyőben.(most néztem utána)

De az igazi lángos feelinget ez adja vissza.

2009. dec. 14. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

ma 11:32 vagyok!

A Horváth Ilona szakácskönyvből másoltam ki neked a receptet, csak siettem és elfelejtettem odaírni. Tojás tuti nem kell bele, de élesztő igen.


maszatka

2009. dec. 14. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Ma kipróbálom a 18:53-as válaszoló által írtakat. Remélem sikerül és fincsi lesz. Köszi mégegyszer!
2009. dec. 15. 16:01
 10/12 A kérdező kommentje:

Megcsináltam, finom is lett. De van pár kérdésem.

Hogy kell pontosan sütni? Lassú tűzön, vagy inkább nagyobb lángon? (gáz fölött, öntöttvas platnin persze)

És mit csináljak, hogy ne legyen nagyon lisztes? Ugyanis nagyon finom, viszont nagyon-nagyon sok liszt rajta maradt nyújtás után.

2009. dec. 16. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!