Kaptam szlovákiából fagyasztott knédlit, hogyan kell elkészíteni?
Köszönöm szépen a segítséget. Miután begépeltem én is rájöttem, hogy az allergéneket is leírtam, de mindegy. :-)
Holnap csinálom meg, remélem jó lesz, mert már fél éve a fagyóban várakozik.
Sajnos nem vettem észre a kérdést és elkésve reagálok. Bocs. (kösz 83% a bizalmat ☺)
valóban 5 percig írja gőz fölött melegíteni. Ezek szerint meg van főzve, nem csak előfőzve.
A knédlit egyébbként gözön jó főzni, egyesek vízben is szokták de az nem az igazi. Lehet úgy, hogy egyik edénybe kétharmadnyi vizet teszel ami majd fő és gőzt fejleszt, ezt az edényt letakarod egy vászonnal amit szorosan rögzítesz a fazék pereme alatt, mondjuk gumi szallaggal (egyszerű "bugyigumival" ☺), erre teszed a knédlit (vagy lekváros páránfőtt gombócokat) és másik lábassal ami ugyan olyan áttmérőjű mint a fazék, letakarod. Alatta nagy lángra állítva lobogjon a víz. Így főzheted ami 25 perc, vagy melegítheted. Ezt csinálhatod ha van fazekban gőzölő betéten is fedővel letakarva. De az inkább melegítésre elég, mert nem fér alá annyi víz, hogy elég legyen például két, három knédli megfőzésének idejére és akkor odaég az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!