A fagyasztott haltörzset (pl hekk) mennyire kell tisztítani?
Haltörzs.Igen több a csont ,és szálka de ,kevesebb vízet is vesz fel fagyasztás során. A filék ami kb 1kg fagyasztva kiengedés után 80dkg körül van. Egyébként a zacskóra rávan írva ,hogy kiengedés után mennyit veszit a súlyából.
A hekk törzset pedig nem elég kivülröl átmosni kiengedés után.
Valamenyire felvan nyitva ,de ahol felvan nyitva a teljes törzset vágd fel ,de csak annyira ,hogy éppen szét nyiljon. mert a farok vége felé zárt és ott szokott még benne lenni ,fekete foszlány. amenyire kitudod nyitni mosd át teljesen.
A törzset meg kell kapirgálni, mert belefutottam már pikkelyesbe is, ami még homokos is volt. a belsejét is ki kell mosni, mert ott is lehetnek bélmaradványok.
Az egyedileg fagyasztott filénél valóban ráfagyasztott máz, ami kb 20 deka egy kilőós csomagnál. már rá kell írni a zacskóra a jég mennyiséget is.
nem szabd megvárni, míg az a jégmáz teljesen elolvad, mert beszívja a halhús, amitől olyan vizes lesz, hogy szinte ki kellene centrifugázni... ha meg nagyon vizes a hal , nem jó sem panírozva, sem natúr sütve, mert szétfő egyszerűen.
a jégmázat kis kiengedés után óvatosan le kell fejteni róla, mielőtt kiolvadna és a húsba kerülne.
Nekem személy szerint a hekktörzs sokkal jobban ízlik, ha jól van elkészítve,megsütve, leválik a gerincről és teljesen élvezhető finom halhúst kapunk.
árban nincs nagy különbség köztük, áruház és akciófüggő mindegyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!