Elöször a vérnek meg kell alvadni - a tálban hagyd addig, amig összeáll és a leve elválik (majdnem vizszinü lé). Utánna forró vizbe kell engedni - célszerü elötte keresztben-hosszában elvágni, mert akkor kisebb darabok lesznek. Pár perc után kiszedni, lecsurgatni és ha meghült, csikokra vágni.
Közben a hagymát csikokra vágva zsirban megpiritani, de csak világosra, az összevágott vért beletenni és összeforrósitani - csak rövid iderig kell sütni, mert már nem nyers a vér.
Lehetöleg forrón tálalni, kenyérrel és savanyúsággal.
2009. dec. 12. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Szia!
Na ebből nálunk most jó nagy vita lett... :D
Anyósom úgy csinálja, hogy abalevet vesz ki, és előfözi...
Az én anyám, aki vendéglátói ismereteket tanít középsuliban, viszont sosem csinált ilyet, elkezdett oktatni, hogy nem kell előfőzni...
és most elmondta lépésről lépésre, hogyan készül, amit amúgyis tudok :D
szóval szerintem van aki így, van aki úgy...:)
2009. dec. 12. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
daráld bele a vért a hurkába :D
2009. dec. 12. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Érdekes hogy valaki abalében főzi elő!Az biztos vacsira csinálja!Nálunk reggeli szokott lenni, és akkor még nincs abalé!Mi is ugyan úgy készítjük mint az első válaszoló, de már ette úgy is hogy a hagyma pirításakor paprikát is raknak bele, jó sokat! (zöldpaprikát)Így lecsós alapja lesz, és arra megy a vér, és így sül meg!szerintem így sokkal finomabb mint magában a hagymásvér, de kinek hogy tetszik!
2009. dec. 12. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
hát kb délre volt belőle valami, addigra már van abalé... de inkább nem akarok belegondolni most megint, elég sokkoló volt az a disznóvágás ... :D
2009. dec. 12. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
Nálunk is reggeli, még szinte hajnalban, szóval mi is úgy csináljuk, mint a második válaszoló, kicsit előfőzzük, és aztán bele a hagymába és összesütjük, annyira szeretem :D!
2009. dec. 12. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Nálunk is reggel volt mindig.A vért,amikor kiengedték a disznóból,anyám mindig addig keverte egy fakanállal,amíg meg nem alvadt,Azután hagymát sütött,és arra tette a vért.nagyon szerette mindenki reggelire.A maradék vér pedig ment a véreshurkába abálás nélkül.
2009. dec. 12. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
mi rögtön szoktuk sütni ha vágunk és szerintem ugy a legjobb
2009. dec. 12. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
én is úgy szoktam csinálni, mint a második válaszadó, csak még rengeteg majorannát és egy kis borsot is szórok rá, szerintem attól nagyon-nagyon finom lesz
reggelire esszük kenyérrel, savanyúsággal, akkor még nincs abalé
(ebédre megsül az aprópecsenye, vacsorára van hurka-kolbász)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!