Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A "semmiből" mit szoktatok...

A "semmiből" mit szoktatok sütni-főzni?

Figyelt kérdés
Amikor tényleg csak egy-két alapanyag van otthon.

2014. febr. 27. 08:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Rántott semmit valami körettel.
2014. febr. 27. 09:18
 12/19 anonim ***** válasza:
Soha nem fordulhat elő, hogy semmi nincs itthon. Az alapvető dolgokból mindig van tartalék.
2014. febr. 27. 09:32
 13/19 anonim ***** válasza:

Amit a 8-as írt, az nem semmi. abból bárki bármilyen kaját össze tud dobni. nem 1-2 alapanyag...

Az 1-2 alapanyagból nehéz lenne bármit is kihozni, mert paprikáskrumplihoz is kell zsír, hagyma, pirospaprika, krumpli, fűszerek.

ugyanígy a krumplileveshez, krumplistésztához, hogy csak a legegyszerűbbeket mondjam.

viszont egyszerű, spórolós, "hóvégi" étel rengeteg van,

a kényszer sok kreatív ötletet szülhet.

2014. febr. 27. 09:42
 14/19 anonim ***** válasza:

Azt tanultam édesanyámtól: ha kenyér, zsír, krumpli, vöröshagyma, liszt, tojás van itthon, akkor már nem lehet éhenhalni, az igazán éhes ember ezekből már tud magának sokfélét készíteni.

Vagyis, ne várjam meg, míg ezek közül bármelyik is teljesen kifogynak, még előtte pótolni kell!!!!

2014. febr. 27. 09:55
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem szokott ilyen elofordulni. Nehany alapdolgot mindig tartok otthon, varatlan helyzetekre,meg ha nem is a legegeszsegesebbek is.:) pl. Leveles teszta, uveges paradicsommartasok, elofozott gnocchi, gyorsrizs, fagyasztott zoldseg es gyumolcsmix, fagyasztott halrudak vagy nuggets, porleves, stb. Tudom, nem jo ilyeneket enni, de idonkent nagyon jo kajakat lehet osszedobni, ha nincs mar energiam boltba maszkalni.
2014. febr. 27. 10:12
 16/19 anonim ***** válasza:

A semmiből "kőlevest"...

ha pedig az éhenhalás fenyegetne, és lisztem, sóm lenne, akkor kis vízzel gyúrnék egy tésztát, tenyérnyi lepényeket nyújtanék és gázon egy vasplatnin megsütném.olyasmi, mint a pászka.

Öreganyám aranyszive, amikor tésztát gyúrt, nekünk mindig adott egy darabkát, amit kilapíthattunk, és a sparhelt forró vaslapján sütögettük magunknak.

De szerencsére akkor sem a szükség vitt rá bennünket, hanem játszásiból csináltuk.

2014. febr. 27. 10:21
 17/19 anonim ***** válasza:

Nekem mostanában nagy kedvencem a sült rizs lett. Ez az az étel, amibe bármit lehet rakni.

Az alaphoz kell: zsír, rizs, tojás. Ez azért mindig van itthon. Ha van a hűtőben egy kis szalonna, akkor az lepirítom, általában hagyma is van, azt is teszek bele. Ezzel már önmagában meg van egy jó laktatós étel. de ha akad egy kis borsó vagy répa a fagyasztóban, esetleg füstölt kolbász azt is nyugodtan bele lehet rakni.

Ez már nem 1-2 alapanyag, csak azt akartam vele szemléltetni, hogy mennyire változatosan készíthető el.

2014. febr. 27. 12:58
 18/19 anonim ***** válasza:
Olyankor rendelek kaját a netről!
2014. febr. 27. 14:24
 19/19 anonim ***** válasza:

Hogy lehet ennyire idióta kérdést feltenni?

Ami van otthon, abból valamit...

Nyilván ha krumpli van otthon nem csinálok belőle tejberizst...

2014. febr. 27. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!