Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi ideig kell sütni,...

Mennyi ideig kell sütni, főzni a kagylót?

Figyelt kérdés

Tisztított,héjától mentes vagyis kagyló velőt szeretnék venni,de nem tudom,hogy meddig kell sütni, vagy főzni.

Milyen állagúnak kell lennie?Előre is köszönöm a választ.

2014. febr. 18. 13:29
 1/5 anonim ***** válasza:
57%

Milyen fajta kagyló ?

Fagyasztva ? Frissen ??

2014. febr. 18. 13:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Nézd meg jól a zacskón, hogy nyers-e vagy már preparált.

Ha nyers, akkor tegyél föl egy lábosban karikára vágott hagymát, néhány gerezd foghagymát, babérlevelet, ha akarsz tárkányt és néhány szem borsot is, és addig főzd, amíg a hagyma majdnem megpuhul.

Önts rá két-három pohár fehérbort, tedd bele a kagylókat, és főzd még 6-8 percig.

Én ezek után még folyékony tejfölt is öntök rá, nagylángon összeforralom, és aztán nézem, hogy a család egy perc alatt behabzsolja az egészet, mert mire felocsúdnék, már semmi sincs a tálban! :D

Igaz, hogy a friss kagyló jobb, de ha nincs, hát nincs...

2014. febr. 18. 16:05
 3/5 A kérdező kommentje:

Fehérbort pont kaptam...Megcsináltam ahogy írtad.Hát,hát...

ISTENIII!

Nagyon köszönöm. :Đ

2014. febr. 19. 15:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Őszintén örülök, hogy ízlett a receptem!

Az az igazság, hogy én Bretagbe-ban, francia barátnőimtől tanultam kagylót főzni, és ha valaki tudja ezt, hát akkor igazán ők azok!

2014. febr. 20. 12:15
 5/5 A kérdező kommentje:

Franciák,csodás!

ÉN odavagyok értük.

Esetleg tudsz más francia receptet is?(kagylós recept csodája miatt)Küldesz privátba?

2014. febr. 20. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!