Mennyi ideig kell sütni, főzni a kagylót?
Tisztított,héjától mentes vagyis kagyló velőt szeretnék venni,de nem tudom,hogy meddig kell sütni, vagy főzni.
Milyen állagúnak kell lennie?Előre is köszönöm a választ.
Milyen fajta kagyló ?
Fagyasztva ? Frissen ??
Nézd meg jól a zacskón, hogy nyers-e vagy már preparált.
Ha nyers, akkor tegyél föl egy lábosban karikára vágott hagymát, néhány gerezd foghagymát, babérlevelet, ha akarsz tárkányt és néhány szem borsot is, és addig főzd, amíg a hagyma majdnem megpuhul.
Önts rá két-három pohár fehérbort, tedd bele a kagylókat, és főzd még 6-8 percig.
Én ezek után még folyékony tejfölt is öntök rá, nagylángon összeforralom, és aztán nézem, hogy a család egy perc alatt behabzsolja az egészet, mert mire felocsúdnék, már semmi sincs a tálban! :D
Igaz, hogy a friss kagyló jobb, de ha nincs, hát nincs...
Fehérbort pont kaptam...Megcsináltam ahogy írtad.Hát,hát...
ISTENIII!
Nagyon köszönöm. :Đ
Őszintén örülök, hogy ízlett a receptem!
Az az igazság, hogy én Bretagbe-ban, francia barátnőimtől tanultam kagylót főzni, és ha valaki tudja ezt, hát akkor igazán ők azok!
Franciák,csodás!
ÉN odavagyok értük.
Esetleg tudsz más francia receptet is?(kagylós recept csodája miatt)Küldesz privátba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!