Mi lesz a menü Szenteste nálatok? Előétel-től a desszertig, italokig minden érdekel, ha megosztjátok.
LEVES:
Diós szárnyas-krémleves
Hozzávalók 4 személyre: 2 tyúkhúsleveskocka, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg finomra darált dió, 1 evőkanál durvára vágott dió, 1 csapott evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csapott teáskanál curry por, 1 késhegynyi törött fekete bors, só.
A megmosott petrezselyemzöldet apróra metélem. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverem a lisztet. 8 dl vízbe beleteszem a húsleveskockákat, beleszórom a finomra darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt, és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet, és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyom. Tálaláskor leveses csészékbe merem a forró levest, és meghintem a durvára vágott dióval.
HAL:
Batyuban sült hal
Hozzávalók 4 személyre: 2nagyobb szelet tengeri halfilé vagy lazacfilé, 1,5 dl tejszín, 3-4 gerezd fokhagyma, 0,5 dl tej, kakukkfű, feketebors, 1 db citrom, 0,5 doboz mirelit vajastészta, esetleg 8 szelet bacon
A halfiléket félbe vágjuk, és bepácoljuk. A pác három deci tejszínből, négy-öt gerezd fokhagymából, egy deci tejből készül, kakukkfűvel, őrölt feketeborssal és egy citrom lereszelt héjával. Ebben a pácban ideális esetben egy éjszakát, de legalább két-három órát töltsenek el a halszeletek.
Egy zacskónyi mirelit vajastésztát nyújtsunk vékonyra, egy-másfél milliméteresre és vágjuk nyolcfelé. Minden halszeletet papírtörlőn forgassunk szárazra, és tegyük egy-egy tésztalap közepére. Tegyünk rá vékonyra vágott, hámozott citromszeletet, pár szelet fokhagymát, és ízlés szerint akár kakukkfűvet vagy bacont is. Ezután borítssuk be a tésztával, szúrkáljuk meg villával valamilyen szép mintában, hogy a gőz kijöhessen belőle, és vékonyan kenjük meg tojással. 220 fokos sütőben pirosra sütve mennyei!
HÚS:
Csirkemellek szalonnaköpenykében zöldségekkel, krumplipürével
Hozzávalók 6 személyre: három egész csirkemell, 40 dkg bacon, 5 dkg vaj, 20 dkg trappista sajt, só, feketebors, őrölt szerecsendió, egy pohár fehérbor
A csirkemelleket vágjuk ketté, majd vékony szeletekre. Egész kicsit klopfoljuk ki, majd fűszerezzük enyhén sóval (kevéssel!), borssal és őrölt szerecsendióval. Vajazzunk ki egy jénai tálat. A csirkemell szeletekbe ujjnyi méretű sajthasábot teszünk, rátekerjük a hússzeletet, majd ezt tekerjük át egy baconnal. A kis karikákat tegyük szorosan egymás mellé a jénaiba. Ha készen vagyunk, öntsünk rá egy pohár bort, és takarjuk le. 200 fokos sütőben süssük lefedve addig, amíg puha lesz – szánjunk rá nagyjából másfél órát. Ezután vegyük le a tetejét, tekerjük a maximumra a hőfokot, és tíz perc alatt süssük pirosra-ropogósra az egészet. Párolt zöldséggel és krumplipürével kínálhatjuk.
Nekem valahogy így fog kinézni, de nem tudom mi illene a halhoz? Végigehető ez? Ízvilágban stimmel szerintetek?
Nálunk általában hidegtál van, amit előtte megcsinálunk, és több napig is eláll.Rántott hús, fasírtok, töltött csirkecomb, saláta, francia saláta, sült oldalas és más sült húsok illetve hasonlók.Sütiből is sokfélét csinálunk, általában bejgli, kókuszkocka, üdítőszelet, kókusz golyó szokott lenni.
Rokonoknak mi egy kisebb tálcányi vegyes sütit viszünk.
Nálunk minden szentestén a követkeő a menü:
Halászlé
Túróscsusz
Mákos és Diós beigli
Sülthal
hétvégén úgyis húslevest készítek, abból mindig teszek el levet a fagyasztóba, hogy legyen hagymalevesnek, és fokhagymalevesnek, ha megkívánjuk. De akkor most erre fogom használni :) Köszi a tippet.
Szerintetek a halhoz milyen köret legyen? Valami könnyű kellene, hogy ne telítsen el, mert akkor nem fog a husi elférni a pocakban.
hatlapos
meteres
mezes zserbo
linzer karika
kokusz golyo
mignon ezeket 22-23.an megsutom
halaszle
toltott kaposzta
rantott hus,rantott hal
francia salata
toltott kacsa
koretnek vegyes rizs,fuszeres hasab krumpli
fekete erdo torta ezeket 24.en fozom,sutom
aztan kidolok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!