Bevált gulyásleves recept? Hogyan csináljam?
Egy külföldi barátomnak szeretnék gulyást főzni, mert szereti, de eddig csak konzerveset evett. Hogyan álljak neki? Mi kell bele? Marhahúsból is lehet?
Sokat szoktam főzni, sütni, de ez vhogy kimaradt és bár interneten sok recept van, mégsem tudom, h tényleg jó-e, tehát bevált recepteket kérnék szépen.
Nagyon szépen köszönöm !
A gulyás CSAK marhahúsból készülhet, ez a nevéböl is következik.
Úgy kezded, mint a pörköltet, de feltétlen tegyél bele kevés (örölt) köményt, ha a hús félpuha, beleteszed az összevágott zöldséget, sárgarépát, zellert, krumplit, és fözd meg. A végén tegyél bele csipetkét.
- Csinálj pörkölt alapot marhahúsból (én őszintén szólva többször csinálom sertésből)
- Engedd fel pici vízzel.
- Pirítsd zsírjára párszor.
- Tegyél bele kockára vágott paradicsomot és paprikát.
- Ízesitsd, fűszerezd: só,bors,kömény.
- Ha 3/4 puha a hús zöldségezd be: karikára vágott sárgarépa, fehérrépa, kockára vágott burgonya.
- Ha már minden puha és finom, csipetkével tálald. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!